10 Nisan 2011 Pazar

Charleston ve Marbella: 1 Numaralar Finalde

Charleston'daki turnuvada Wozniacki'yi ibretle izliyoruz efendim. Bir oyuncu bu kadar düşe kalka finale gelebilir ancak. İlk maçını çok rahat aldıktan sonra Zahlavova Strycova karşısında çok zor bir maçı kazandı 7-6 7-6'lık setlerle, ki iki sette de set puanı çevirdi tiebreak'te. Sonra gitti Wickmayer'e karşı ilk seti kaybetti, ikinci sette de iki defa break geriye düştü. 4-4'te servisini 0-40'tan kurtardı ve son sette de geriden gelip maç için servis kırdı ve Wickmayer'den daha kötü oynadığı maçı bir yolunu bulup kazandı. Bu iki maçtan sonra formunu bulan ve toprakta zaten ondan daha iyi oyuncu olan Jankovic, işini bitirir dedim; ama kız bana mısın demedi, onu da yendi. Hem de bu sefer daha rahat bir şekilde, iki sette.

Finaldeki rakibi Vesnina olacak. Son şampiyon Stosur'u yendikten sonra Goerges ve Peng gibi iyi toprakçıları geçti. Vesnina'nın kariyerindeki beşinci finali olacak. Hiç şampiyonluğu yok henüz, ki geçen sene İstanbul'da kaybettiği son derece dramatikti. Bu kez daha az acı çekerek ve drama yaşamadan kaybetmesi olası duruyor. Wozniacki can çekişe can çekişe buraya kadar geldikten sonra bu finali kolay kolay vermez.

Marbella'da ise Miami şampiyonu Azarenka sadece 3.5 saat kortta kalarak finale geldi. İlk turu bye geçti, sonra ikinci tur maçında 5 oyun verdi. Çeyrek finalde ilk sette 5-1 öndeyken sakatlığı sebebiyle Safina maçtan çekildi. Yarı finalde de iyi toprakçı diyeceğimiz Errani'ye sadece üç oyun bıraktı. Buldozer gibi maşallah. Miami şampiyonluğunun hemen ardından ara vermeden geldi buraya, o yüzden çok uzun süre kortta kalmaması onun adına da iyi oldu.

Finaldeki rakibi ise büyük sürpriz. Irina Begu. Rumen kız 20 yaşında ve sıralamada ilk 100'ün dışında. Tabii burada elemelerden gelip finali gördükten sonra yeni açıklanacak sıralamada ilk 100'de olmayı garantiledi. Çıkışını Dulgheru'ya benzettim. O da 2009 Varşova'da ilk 100'ün dışındayken elemelerden gelip turnuvayı almıştı ve şimdi turda istikrarlı olarak ilk 50 içerisinde takılıyor. Begu da istikrarını koruyabilirse o tarz bir konum bulabilir kendine zira oyunu gayet yeterli. Bugün Kuznetsova'yı bir set geriden gelerek yenerken harika oynadı. Çeşitli şekillerde efektik servis kullanabiliyor ve groundstroke'ları hem forehand hem de backhand tarafında oldukça güçlü. Mental anlamda da oldukça sağlam. Bugün Kuznetsova çok kötü oynamamasına rağmen maçı almayı başaramadı çünkü karşısında çok sağlam duran ve sağlı sollu puan vuruşları yapan harika bir rakibi vardı. 3 saat 10 dakikadan sonra Azarenka'ya karşı şansının ne kadar az olduğunu söylememe gerek yok tabii.

Hiç yorum yok: