10 Nisan 2011 Pazar

Houston: Nishikori'nin Dönüşü

Kei Nishikori... 2008 yılında 18-19 yaşındayken tura fırtına gibi girmişti ama sonra sakatlık üstüne sakatlık derken 2010'a kadar doğru düzgün oynayamadı. Geçen sene ABD'de kazandığı challenger turnuvalarıyla hafiften ısındı ve tekrar ilk 100'deki yerini aldı ve bu seneye de Brad Gilbert'ı yarı zamanlı çalıştırıcısı olarak yanına alıp tüm sezon ATP takvimi oynama niyetiyle başladı.

Sezona iyi de başladı aslında ama bir türlü çok parlak bir sonuç alamadı. İyi turnuvalar oynadı ama çok ses getiren bir galibiyeti, kazandığı bir turnuva vs. olmadı. Bu hafta Houston'da bu döngüyü kırabilir. Biraz önce sona eren yarı final maçında Cuevas'ı iki sette geçerek finale kaldı uzun bir aradan sonra ATP'de. Çeyrek finalde de 1 numaralı seribaşı Mardy Fish'i set vermeden geçmişti. Finaldeki rakibi ABD'li Ryan Sweeting olacak ki, ona karşı oynadığı maçlarda 4-0'lık üstünlüğü bulunuyor ve geçen sene ABD'de toprak kortta üst üste iki hafta oynadıkları challenger finallerinin ikisini de Nishikori çok rahat kazanmıştı.

Sweeting ise biraz şansının da yardımıyla geldi. Finale kadar seribaşı olmayan bir oyuncu için iyi bir kurası vardı. Smyczek, Querrey, Gabashvili ve Karlovic'i yendi sırasıyla. Smyczek zaten Sweeting'in bir alt gömleğinin aynısı. Querrey'in hali belli. Gabashvili bir önceki maçında sakat sakat oynayıp Dimitrov'u yenip öyle karşısına geldi ve Karlovic, çeyrek finalde Isner ile 3 saatten fazla süren bir maç oynayıp öyle karşısında geldi (7-6 6-7 7-6 kazandı 2 maç puanı kurtarıp). Nishikori, stres yapmadığı ve baskı altında kalmadığı sürece finali rahatlıkla kazanacaktır. En aznıdan öyle olmasını umuyorum. Bütün bu sakatlık sorunlarının ardından bir şampiyonluğu hak etti bu Capon...

Hiç yorum yok: