24 Nisan 2011 Pazar

Barcelona Finali: Ferrer-Nadal

Barcelona'da yarı finaller sonucunda finalin adı belli oldu: Ferrer-Nadal. İkili geçen hafta Monte Carlo'da final oynamışlardı. Değişen bir şey yok.

Nadal, yarı finalde Dodig'i 6-3 6-2 ile geçti. Turnuva boyunca en fazla zorlandığı maç bu oldu diyebiliriz. 8 puan üst üste alarak maça 2-0 önde giren Nadal, sonra üst üste 3 oyun verdi ama arkasından 6 oyunluk bir seri yakalayarak maçın düğümünü çözmüş oldu. Dodig ilk servisini oyuna soktuğunda oldukça etkili puanlar oynadı, geri çizginin gerisinden çok iyi savunma yaptı ve backhand tarafında moonball'lar vurarak Nadal'a sıkıntı oluşturdu. Kısacası yapabileceği her şeyi yaptı ve sonuç ortada.

Nadal bu sonuçla birlikte ATP Tour'daki 500. galibiyetine ulaşmış oldu. Böylece her sene 1 masters turnuvasından azad olabilecek. 500 galibiyeti olan her oyuncu bu hakka sahip. Dodig içinse harika bir turnuva oldu. Geçen senenin eylül-ekim aylarında ilk 100'ün dışındaydı Hırvat oyuncu ve şimdi ilk 50'ye girecek bu sonuçla. Onun bu yükselişini daha da sürpriz yapan bu çıkışı 25-26 yaşında göstermesi.

Günün diğer kazananı Ferrer'di. O da Nadal'ın yaptığı gibi fazla uzatmadı ve iki sette bitirdi Almagro'nun işini. Almagro, Güney Amerika toprak sezonunda gayet iyi tenis oynadıktan sonra Indian Wells ve Miami'de düşüşe geçti. Genelde ABD sert kortlarında pek etkili olamıyor zaten. Orada kaybettiği formu toparlaması zaman alacak gibi. Yarı finale çıktı. Tabii ki kötü bir sonuç falan değil ama benim bahsettiğim oynadığı tenis. Maçları hala kazanıyor çünkü toprakta çok tecrübeli ve karşısında belli başlı çok iyi oyuncular olmadıkça durumun içinden çıkmasını bir şekilde biliyor. Ama eğer gerçekten top oyuncuları önemli maçlarda mağlup etmek istiyorsa biraz daha formunu yükseltmeli. Özellikle Madrid ve Roland Garros'ta iyi galibiyetler alması mümkün.

Ferrer'e ne diyelim? Yine Ferrer'liğini yaptı işte. Geçen sene Monte Carlo ve Barcelona'da yarı finallerde elenmişti. Bu sene ikisinde de finaller yaparak üstüne puan koydu. Barcelona'da, Monte Carlo'da sol ayağındaki sakatlığa rağmen daha iyi oynadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bugün Almagro karşısında bu senenin kendi adına en iyi toprak kort maçını oynadı ama karşısında finalde aynı kendisi gibi Monte Carlo'dan daha iyi oynayan bir Nadal bulacak. Monte Carlo'daki sonuç değişmez ama bu sefer daha zevkli maç izleriz çünkü iki oyuncu da form tutmaya başladı.



1 yorum:

kirpi dedi ki...

Ferrer finalde kaybederse bu turnuvanın sonunda puanı değişmeyecek. Hali hazırda ATP 500 turnuvalarında 2 galibiyet ve 1 finali var çünkü. Barcelona yerine ATP 250'lerden birine gitse kendi için daha iyi olabilirdi ama vatan sevgisi işte...