27 Nisan 2011 Çarşamba

ATP'de Güne Bakış

Sırcan Cup ile başlayalım. Burada Marsel umutlu bekleyişini sürdürüyor. Yarın Garcia-Lopez veya Troicki çekilirse ana tablo görecek. Troicki son maçından çekilmişti fakat burası onun memleketi. Fazla umutlanmamak lazım. (Ekleme, İstanbul'a dönmüş Marsel)


Dikkat çeken maçlara gelince, dün kötü şartlarda kötü oynayan rakibine karşı rahat kazanan Gonzo, bugün ilk tur maçında çok iyi servis attığını gözlediğimiz Lopez'e yenilmiş ama maç çekişmeli geçmiş; 76-64 skor. Başlangıç için fena sayılmaz. Turnuvanın gelecekteki direktörü Novak ise kaybederse elden takdim edeceği kupayı kazanma yolundaki ilk maçında Marsel'i eleyen ve ilk tur maçında Ramirez-Hidalgo'yu da mağlup eden Ungur ile oynadı. Maç 62-62 ile bitti ama 2 kez servis kırdırdı Novak. Dizindeki bant da duruyor. İyice 2009 Nadal bahar sezonu tadı vermeye başladı, sonu benzemez inşallah.



Estoril'deki maçlarda ise ilk turda dünya 400 küsür numarası olan fakat saygı duyulacak bir mücadele ortaya koyan Sousa'ya set kaybeden Del Potro bugün Falla'yı rahat geçmiş. Yine de bu sezon toprakta zayıf kalır. Zaten bir daha Roland Garros'ta 2009 yılındaki gibi bir kura ve seri yakalar mı meçhul bana göre. Tsonga ise Cuevas'a kaybetmiş 2 sette. Geçtiğimiz haftanın "Olmuyoor, yapamıyoruum" diyen ismi Söderling yapamamaya devam ediyor. İlk setini kaybettiği maçın ikinci seti tie-break oyununa gidince görünüşe göre 3 puan kadar yaklaşmış elenmeye Söderling. Elediği isim eski çalıştırıcısı ile mahkemelik olan Chardy. Topraktaki kötü gidişine bir dur deme çabası içerisinde olan Bellucci ise Roger-Vasselin'i zorlanarak yenmiş.



Munich ise sönük geçiyor. Yıllardan yollardan sonra maç kazanan Baghdatis gıcık gençlerden Dimitrov'a yenilmiş. İlk seti almış, ikinci set tie-break oyununu ise 6 puan alıp kaybetmiş. Maç puanı da kaçırmıştır bu şimdi. Diğer maçlarda ise Petzschner Youzhny'i 3 sette geçerken, Stakovsky Starace'ye kaybetmiş.

1 yorum:

Russell dedi ki...

roger-vasselin ve baghdatis 2 maç puanı kaçırdılar. şahitlerim var.