25 Nisan 2011 Pazartesi

Barcelona: Kupa Rafa'ya

Nadal Ferrer'i 62-64 yenerek bu sezonun ikinci kupasını aldı.

Maç çok şey vaadederek başladı. Güzel de gitti ilk set fakat 62 ile sonlandı. Çekişme göremedik. İkinci set ise daha çekişmeli ancak tenis kalitesi açısından daha kötü geçti. İkinci sette Nadal ayağını gazdan çekerken oyunlar "Ferrer aldı, Ferrer verdi" şeklinde geçmeye başladı. Ferrer asıldığı oyunlarda gerçekten saygı duyulacak bir mücadele sergiledi. Dikkatimizi çeken bir husus fileye çok daha fazla gelmesi ve burada kayda değer bir başarı göstermesi. İlk 10'un en kısa adamından bahsediyoruz sonuçta. Her iki oyuncunun da servisleri etkisiz ve returnlari iyiceydi, bu nedenle bol bol servis kırıldı. Ferrer sol bacağı bantlanmış bir şekilde oynadı ve ikinci setin ortalarında bir ara ayağını sürümeye başlaması sevenlerini üzdü. Mesela beni.

Turnuva genelinde değerlendirecek olursak her iki isim de geçen haftadan iyi oynadı. Belki bunda turnuvada kullanılan topların da etkisi vardır. Monte Carlo ve Roland Garros Dunlop toplardan vazgecmiş. İspanyol oyuncular Dunlop toplardan daha ağır olan ve markası belirtilmese de Babolat olduğu tahmin edilen toplarla zorlanıyorlarmış. Zira bu toplar istendiği gibi yükselmiyormuş. Yine de toptan bağımsız olarak her iki oyuncunun da oyununda gelişme var. Nadal bugün çok rahat kazanmamış gibi göründü ancak unutmayalım ki turun en iyi ikinci toprak oyuncusu ile oynadı bugün. Ferrer bu maçta oynadığı oyunla 3 set üzerinden oynanan bir maçta Nadal hariç herkesi 2 yenebilir.

Bir başka notla postu bitirelim; bu turnuva sonunda her iki oyuncunun puanında da artış olmayacak. Nadal 500 puanına kavuşmak için geçen sene oynamadığı Washington turnuvasındaki 0 puanın silinmesini bekleyecek Ağustos'a kadar. Yeterince ATP 500 oynanamamanın cezası bu. Prensimiz ise çok fazla ATP 500 oynamasının cezasını çekiyor gibi; 2 şampiyonluğu ve 1 finali vardı zaten. 3 turnuvası sayıldığından bu final şimdilik puan anlamında bir şey ifade etmeyecek.

6 yorum:

sekoser dedi ki...

Bu puan olayı hakikaten garip. Oynasan dert, oynamasan dert.

mgunsel dedi ki...

6-2, 6-4 bitti maç : )
Ferru da en geç Roland Garros sonrası 5.liğe yükselir artık...

kirpi dedi ki...

Evet yaa gece vakti post atmamak lazım :)

Ferrer'in Roland Garros'ta eli ayağına dolanıyor heyecandan sonra popo üstü oturuyor hep. Ama yine de seviyorum kendisini :)

Adsız dedi ki...

çok saçma bir soru olacak ama kupa töreninde ispanyolca konuşmadılar mı ? sanki yayımlayan kanaldaki spiker sürekli tercüme ediyordu. gerçi ispanyolcadan katalan diline de çevirmiş olabilir :) var mı bilen :)

kirpi dedi ki...

Benim ki de çok gereksiz bir cevap olacak ama inanın hatırlamıyorum.. :( Hatırlayan veya bilen??

Beril dedi ki...

evet ispanyolca konuştular, ben super tennis kanalından izledim, senin izlediğin de oysa italyanca bir kanal o yüzden çeviriyorlardı