29 Nisan 2011 Cuma

Adam Ne Diyorsun???

Bodo'nun Nadal ile ilgili bir yazısı var, bu hafta epey tartışıldı. Şurada.

Yazının özeti şu "Nadal lütfen artık toprakta oynama. Hep sen kazanıyorsun ve bu çok sıkıcı. Bak David Ferrer toprakta ne kadar iyi ama adam senin yüzünden kupa alamıyor. Yazık değil mi canciğer arkadaşlarına?".

Yarı şaka yarı ciddi havasında yazmış bile olsa okuduktan sonra da anlaşılacağı üzere özünde ciddi yazılmış bir yazı. Zaten buna benzer başka yazılar da görmeye başladık sağda solda. Tamamı saçmalık tabi.

Tamam, Nadal son 7 senedir Monte Carlo'yu kazanıyor ve sırf bu nedenle oyuncuların dahi buraya olan ilgisi azaldı. Evet, iyi oynadığı müddetçe kaybetmesi büyük süpriz. Ama bu tek başına sıkıcı olmaya yeter mi?

Kim var toprakta izlemesi zevkli olan mesela? David Ferrer belki, bir noktaya kadar. Djokovic, iyi oynayınca. Federer de tabi... Başka? Daha doğrusu kaçı formda bunların? Nadal olmasa Monte Carlo ve Barcelona daha mı zevkli geçecekti?

Hayır.

Tenis "X mi kazanacak, Y mi kazanacak?" kafasıyla izlenirse, veya "Sadece benim adamım kazansın!" kafasında olunursa tabi ki zevk alınamayan zamanlar olur. Bodo biraz ikinci kategoriye girenlerden sanırım. Federer'in neredeyse her turnuvayı kazandığı dönemlerde "Federer sertte, çimde oynamasın artık, hep onun kazanması çok sıkıcı" dememiştir zira.

Tenisi tenis için izledikten sonra sonuç alınan zevki bağlamaz diye düşünüyorum. Bu sene Monte Carlo zevksizdi. Ama bunun nedeni Nadal'ın kazanması değil, iyi oynayan pek fazla ismin olmamasıydı. Barcelona mesela daha çekişmesizdi, ama daha zevliydi. Çünkü benim için şöyle puanlar görebildikten sonra kimin kazandığının önemi olmuyor. İyi maç olsun iyi puanlar olsun, gerekirse tüm turnuvaları aynı oyuncu alsın. Djokovic arka arkaya kazanabilir, Nadal toprakları alabilir, Federer çimde esebilir. Dediğim gibi, ismin önemi yok...

3 yorum:

ezgi e. dedi ki...

Bunu ciddi anlamda söylemişse kale alınır bir tarafı yok, saçmalamış. Toprak turnuvalarında farklı farklı isimlerin şampiyonluğunu görmeyi ben de isterim, skor da bu işin heyecan unsuru neticede ama herkesi yeniyor diye oynamasın ne demek? Diğerlerinin elini kolunu bağlayan yok, iyi oynayıp yensinler. Sonuçta güzel maçlar izliyor muyuz, izliyoruz. Bir turnuva sadece kazanandan ibaret değil. Belki heyecan biraz daha az olur ama aynı kişi kazanıyor diye bir turnuva niye sıkıcı olsun ki?

Ayrıca bu Pete Bodo çeşitli gerekçelerle oyuncuları toprakta oynatmamaya pek meraklı bir arkadaş herhalde. Hatırlıyorum da 2009’da Federer Monte Carlo’da yenildiğinde, toprak sezonunun geri kalan kısmında oynamasın, Wimbledon'a kadar ara vermesi lazım diye tutturmuştu kendisi. :)

kirpi dedi ki...

Ehehe.. Epik bir fiyasko olmuş :)

Kendi dedi ki...

federer'in dominasyonundaki wimbledon için sorun yok nadal'ın dominasyonundaki toprak sezonu hem atp'yi hem tenisi daha az izlenir kılıyor. bu ne fanatiklik yahu, neyse haklı tek yanı eger diger oyuncular bu motivasyonla maça çıkıyorlarsa, işte burada atp'ye zararı diğerleri veriyor, nadal değil zira sürekli oyunun geliştirme çabası ile de izlenir nadal.