3 Şubat 2011 Perşembe

Johannesburg: Seribaşılara Neler Oluyor?

Buradaki turnuvayla dalga geçmekte çok haksız olmadığımızı turnuva ilerledikçe gördük.

Aslında bu tarz grand slam sonrası turnuvalar sıralamada ilk 100 dışında olan ve challenger'lar ile sıralamasını geliştirmeye çalışan oyuncular için elmas değerinde. Dolayısıyla burada seribaşıların erken elenmesi kaliteli tenis adına kötü olsa da, bu tarz oyuncular için iyi. Ayrıca seribaşı oyuncular kaybediyorlarsa kötü oynuyorlar, bir üst tura geçmeyi hak etmemişler demektir. O yüzden bu noktada da bir problem yok.

Şu ana kadar ilk tur maçlarının hepsi ve ikinci tur maçlarının yarısı tamamlandı ve tablodaki 8 seribaşıdan 6'sı uçmuş durumda. Yarın da son kalan ikisi ikinci tur maçlarına çıkacaklar: Mannarino ve Anderson. İkisi de kaybederse çeyrek final eşleşmelerinde hiçbir seribaşı olmayacak. Üstelik bunların çoğu ilk turda elendi.

İlk 3 seribaşı Lopez, Lu ve Tipsarevic ilk turda elenenlerden. Lopez, Dancevic'e karşı yağmur arasıyla kesilen maçı son set tiebreak'inde kaybetti. Son tiebreak bir hayli çekişmeliydi. Lopez 3 maç puanı kurtardı, 1 tane de kaçırdı. Özellikle kaçırdığı maç puanında büyük bir fırsat yakalamıştı. Filenin önünde boş korta topspin'li backhand'ini vurmak yerine slice kesmeyi seçince topu fileye taktı ve bu maç puanını harcadı, sonrasında üst üste puanlarla maçı verdi. Lu, zaten Raonic'e kaybetmişti, ki yazmıştık bunu daha önce. Tipsarevic de yağmur arası sebebiyle bir sonraki güne sarkan maçta Huta Galung'a 3 sette yenildi.

Serra ve Schuttler ilk turda elenen diğer seribaşı oyuncular oldular. Przysiezny ise ikinci turda elenen seribaşı oldu. Seribaşıların bir bir elenmesi sonucunda bu sabah bahis sitelerinde Raonic turnuvanın bir numaralı favorisi olarak gösteriliyordu, ki o da biraz önce sona eren maçta ikinci turda Simon Greul'a elendi. Kötü servis atınca ve pasif kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Bu fırsat büyük bir fırsattı sıralamada basamakları atlaması için ama değerlendiremedi.

Tablonun alt tarafı çok ama çok güçsüz. Çeyrek final eşleşmeleri De Voest-Devvarman, Van der Merwe-Greul şeklinde oluştu. İki tane wildcard'lı Güney Afrikalı var görüldüğü üzere. Zaten bu turnuva en çok Güney Afrikalı oyunculara yaradı genele baktığımızda da. Yarın da Anderson ve Wolmarans korta çıkacak Güney Afrikalılar olacak. Ben alt taraftan Greul'ün finale gelmesini bekliyorum ama herkesin şansı eşit burada.

Üst tarafta iyi oyuncular var yine. Dancevic, Mannarino, Sela ve Anderson gibi. Muhtemelen bunlardan biri gelecektir zaten finale... Kaliteli isimlerin bir bir elenmesiyle zaten taa en başından komik görünen ana tablo iyice challenger turnuvasına döndü. Turnuvayı ilk 100 dışından bir oyuncunun kazanma ihtimali hiç de az değil zira...

Hiç yorum yok: