30 Ocak 2011 Pazar

Fed Kupası: Çeyrek Finaller

Bu hafta kadınlarda turnuva yok, Fed Kupası haftası malum. Çeyrek finaller oynanacak.

Avustralya ile İtalya oynuyor Avustralya'da. Zevkli maçlar çıkabilir buradan. Stosur-Groth ikilisi Avustralya Açık gazisi Schiavone ve Pennetta karşısında olacak. Teklerde herkesin herkesi yenme ihtimali var. Çiftlerde Stubbs silahı var Avustralya'nın ama o da emekliliğinin eşiğinde, o maçta da kesin bir favori yok. Ortada bir eşleşme kanımca. Ev sahibi olması sebebiyle Avustralya biraz daha avantajlı tabii. Son şampiyon için erken bir veda olabilir. Ayrıca tarihte bu iki ülkenin karşılaşmalarında 5-0'lık Avustralya üstünlüğü bulunuyor.

Rusya, Fransa'yı ağırlıyor Moskova'da. Sharapova, Kuznetsova, Pavlyuchenkova ve Safina var kadroda. Safina dışında hepsinin oynama ihtimali var. Safina'yı hele teklerde oynatacağını hiç sanmıyorum Tarpischev'in. Fransa kadrosu zayıf. Avustralya Açık'ta iyi iş çıkartan Alize Cornet en büyük umutları. Razzano, Parmentier ve Coin ekibin diğer üyeleri. Sharapova ve Pavlyuchenkova çok formda sayılmaz ama Kuznetsova'nın Avustralya Açık'ta oynadığı tenis iyiydi. Burada iki tekler maçı oynarsa eğer Rusya eşleşmeyi rahat götürür. Geçmişteki serilerde 5-3'lük Rusya üstünlüğü var.

Üçüncü eşleşme Çekoslovakya. Evet, Slovakya ile Çek Cumhuriyeti arasında. İbrenin net şekilde deplasman tarafında olduğu tek seri kanımca. Slovakya'da Hantuchova formsuz. Rybarikova da öyle. Jana Cepelova diye 93'lü bir kızı almışlar, sıralamada 400'lerde. En büyük umutları Cibulkova olacak ama formda Kvitova&Safarova ikilisine yetmesi zor. Bunun Zahlavova'sı var, çiftlerin 5 numarası Peschke'si var. Çek Cumhuriyeti alır bu eşleşmeyi. Geçmişteki eşleşmelerde de 3-0'lık üstünlükleri söz konusu.

Son eşleşme Belçika ile ABD arasında. Williams kardeşler ve Henin'in gidişinden sonra bu eşleşmenin cazibesi de uçup gitti tabii. ABD geçen seneki takımla devam. Mattek-Sands ve Oudin oynayacak tekler maçlarını. Belçika'da Clijsters ve Wickmayer tekler maçlarında sahne alacak. Flipkens ve Avustralya Açık'ta junior'larda kazanan 94 doğumlu An-Sophie Mestach da takımın diğer üyeleri. Çiftlerde ABD ağır basıyor ama teklerde iki galibiyet çıkarmaları gerçekten çok zor, özellikle Clijsters'in iki galibiyeti cepte gibi. Bu eşleşmeyi kazanarak head-to-head istatistiğinde biraz olsun yaklaşabilir Belçika, ABD'ye. Bundan önceki 6 eşleşmenin 5'inde galip çıkan taraf ABD olmuş zira...

2 yorum:

orion dedi ki...

Oyuncuların ülkelerini karıştırmışın. Hantuchova, Cibulkova falan Çek değil Slovak. Bunun sonucu olarak bütün Slovakların formsuzluğundan bahsedip sonra Slovakya alır demişin eşleşmeyi. Başta Çekoslavakya falan derken tersin dönmüş sanırım :p

Biz okuyucular en iyisini bilir hangi zamanı kullandığınızı çözebiliriz ama bu kadar da değil yani :p

Russell dedi ki...

Haha aynen öyle. Çekoslovakya diyip baştan Çek Cumhuriyeti alınca çorba olmuş. Teşekkürler uyarı için düzelttim.