25 Ekim 2010 Pazartesi

Viyana, Montpellier ve Petersburg...

Bu hafta 3 turnuva var başlıktaki illerde yapılacak olan... Sondan üçüncü hafta bu ATP'de. Eğer sezon sonu şampiyonası ve Davis Kupası Finali'ni saymazsak. Bir dahaki hafta Valencia ve Basel'deki ATP500, ondan sonraki hafta Paris Masters ile geçecek.

Viyana'da 1 numaralı seribaşı Jurgen Melzer. Avusturyalı'nın zaten çok az olan Londra ümitlerini sürdürebilmesi için mutlaka kazanması lazım. Burada ilginç olay, turnuvaya wild-card isteyen Verdasco'ya wild-card verilmemesi. Sebebi Verdasco'nun Londra yarışında Melzer için rakibi olmasıymış. Avusturyalı organizatörlere yaralı sıtayla diyorum. Sanki bu adam istese diğer turnuvalara wild-card alamayacaktı. Neyse pas geçiyor bu haftayı Verdasco. 2 numaralı seribaşı Marin Cilic burada. Hırvat raket düşüşte. Yine kendisi gibi düşüşte olan Gulbis ile karşılaşabilir çeyrek finalde.

Aha, Muster! Evet, bahsettiğimiz wild card'ı aldı. İlk turda Gulbis ile oynayacak 43 yaşındaki emektar raket. Pek bir şey beklemiyorum. Umarım 6-0 6-0 bitmez. Baghdatis, Almagro, Kohlschreiber bu turnuvadaki diğer önemli seribaşıları. Tabii Marsel elemelerde son tura gelince qualifier'ların yerleri de dikkatimizi çekiyor. 4 qualifer için de gayet güzel yerler var. Biri Kamke ile, biri Chela ile, diğer ikisi birbirleriyle oynayacak. Ve bu birbirleriyle oynayacak elemelerden gelen oyuncuların maçından çıkacak galip, Qualifier-Chela'nın galibiyle oynayacak. Marsel eğer ana tabloya kalır da oraya düşerse, ki %75 şansı var, çeyrek finale gitmesi sürpriz olmaz. Orada ise Malisse veya Almagro bekliyor olacak onu orada.

Montpellier'de toparlamaya çalışan Davydenko ve Tsonga ilk iki numaralı seribaşı. Bunlar kazanamaz turnuvayı diyorum. Monfils, Ljubicic ve Gasquet'nin iyi bir şansı var. Kuraları fena değil. İlk turda wild-card'lı Benoit Paire, Isner'ı yenebilir. Mahut-Simon maçı da güzel olmuş ilk tur için. Bir de wild-card ile katılan David Nalbandian var tabii. Aslında bakıldığında gayet iyi bir tablo 250'lik turnuva için. Arjantinli Granollers ile oynayacak ilk turda. Yenerse ikinci turda Mahut-Simon galibiyle. Monfils'in kurası çok kolay geldi bana. Finali görür diyorum.

Petersburg'da 1 numaralı seribaşı geçen hafta Moskova'dan hastalık sebebiyle çekilen Londra yarışındaki Mikhail Youzhny. İlk turda Wimbledon'da 4. tur yapan Daniel Brands ile oynuyor. Kurası gayet kolay, ki tablo zaten zayıf. 2 numaralı seribaşı Stakhovsky, düşünün işte. Alt tarafta Paul Henri-Mathieu iyi kura çekmiş. Yarı final veya final yapabilir. Geçen hafta Moskova'da oynayan Chardy-Kukushkin yine ilk turda oynuyorlar. Bu sefer Chardy kaybetmez herhalde. Hmm, onun dışında Lu çarptı gözüme. 4 numaralı seribaşı. Bu hafta Seul'de challenger kazandı Tayvanlı raket. Bu hafta Moskova'da kariyerindeki ilk ATP Tur şampiyonluğunu kazanan Troicki 5 numaralı seribaşı, ekürisi Tipsarevic 3 numaralı seribaşı. Andreev ve Tursunov reyiz de ana tablonun sağlam wild-card'lı isimleri. Youzhny değil de sürpriz bir adam çıkacak gibi hissediyorum, hadi bakalım...

Hiç yorum yok: