7 Nisan 2010 Çarşamba

Gündemden #2

Toprak sezonu gelirken sakatlık haberleri iyice artmaya başladı. Amerika Açık 2009 şampiyonu Juan Martin Del Potro'nun el bileğindeki sakatlığı hala devam ediyor olmalı ki Arjantinli Monte Carlo ve Barcelona'dan da çekildiğini açıklamış. Avustralya Açık'tan bu yana korta çıkmadı 21 yaşındaki Tandilli. İyiye işaret değil geri dönüşünün sürekli ileri bir tarihe ertelenmesi. Bu haberle birlikte Del Potro'nun Roland Garros'taki şansının azaldığını söyleyebiliriz.

Bir diğer sakatlık haberi Robin Soderling'den. İsveçli sağ dizindeki aşırı yüklenme yüzünden Monte Carlo'yu kaçıracağını kendi resmi sitesinden açıkladı. Ama söylediğine göre çok önemli bir sakatlık değilmiş. Barcelona'da dönmeyi planlıyor Soderling.

Indian Wells'ten kırık bileği sebebiyle çekilen Nikolay Davydenko, geri dönüşünün Barcelona ile olacağını belirtmişti ama o tarih daha da öne çekilebilirmiş. Gelen haberler Rus raketin Monte Carlo'ya wild-card alarak katılacağı yönünde. Ayrıca Monte Carlo'ya wild card ile katılan bir diğer top oyuncu Andy Murray. Indian Wells ve özellikle Miami'deki kötü sonuçların ardından en başta oynamayı planlamadığı Monte Carlo'ya katılmak istiyor artık Murray.

Toprak kortun en büyük ismi Rafael Nadal, antrenmanlarına başladı. 4 kez Roland Garros şampiyonu olmuş toprak ustası, antrenmanlarını Mallorca'da Alman Andreas Beck ile gerçekleştiriyor. Amerika'daki 2 turnuvada Rafa'yı yalnız bırakmak zorunda kalan Toni Nadal, antrenmanlarda sürekli Rafa'nın yanında.

Bir diğer önemli haber kadınlar kısmından. Efsanevi oyuncu Martina Navratilova'da göğüs kanseri tespit edilmiş. Ama, doktorunun söylediğine göre kanser en baş aşamada tespit edilmiş ve şu an vücutta herhangi bir yere sıçramamış. O yüzden pek bir risk yok Navratilova açısından ama yine de üzücü bir olay tabii, geçmiş olsun efsaneye.

Doping olayı sebebiyle son günlerin gündeminde bolca yer alan Wayne Odesnik, doping kullandığını reddetmiş. Odesnik, geçen sene final oynadığı Houston'da oynuyor bu hafta içinde. Henüz doping kullanıp kullanmadığı kesinleşmediği için bir ceza almadı Amerikalı. O yüzden Houston'daki turnuvada oynamasına bir engel yok. İlk tur maçını da kazanmış Odesnik, Polonyalı Janowicz'e karşı. Polonyalı genç raket de, Roddick ve Blake gibi Odesnik'i karalamış birazcık. Burada şu an olmaması gereken bir oyuncuya kaybettiğini söylemiş, Odesnik'in sahtekarlığından dem vurmuş. Tamam, Odesnik etmiş bir eşeklik de, wild-card ile katıldığın bir turnuvada kaybettiğin maç sonrası böyle konuşman biraz antipatik olmuş arkadaşım. Olmamış mı?

Hiç yorum yok: