4 Nisan 2010 Pazar

ATP Sakatlik Raporu

Son donemde ATP'de pek cok oyuncu sakatlik yasadi. Bazilarinin izini kaybeder olduk. Soyle bir bakalim kim ne durumda.

Juan Martin Del Potro bilegindeki tendinit nedeni ile Avustralya Acik sonrasi hic bir turnuvaya katilmadi. En son donusunu Monte Carlo'da yapacagini soylemisti. Del Potro burada bir donus yapsa bile daha onceki sakatliklarini goz onune alarak artci sakatlik uyarisinda bulunmak istiyorum. Sakatlik donusu kas yirtigi gibi ufak tefek sorunlar yasayabilir. Ama Roland Garros'a kadar eli-ayagi tutar hale gelir diye dusunuyorum. Yine bir yari final gelir mi, ondan pek emin degilim bu sefer.

Nikolay Davydenko'nun ise bileginde kirik tespit edilmisti. Barcelona'yi hedeflemis, ancak ben Davydenko'nun aynen gecen yilki gibi topraktaki asil saltanatini yazin oynanan turnuvalarda kuracagini dusunuyorum.

Avustralya Acik'tan sonra kalca ameliyati geciren Hewitt'in ise supriz bir bicimde Houston'da donusunu yapacagini daha once de yazmistik. Onumuzdeki hafta izleyebilecegiz Hewitt'i. Ameliyatinin bir erken mudahale oldugunu tahmin ediyorum. Zamanlamasi da cok iyi olmus, Roland Garros'a kadar toparlanabilmesi icin bolca vakti olacaktir.

Miami'de sirtindan sakatlanan ve yere yigilan Ivan Ljubicic'ten ise henuz haber yok. Ayni sekilde henuz haber alinamayan, ancak aylarca ortalarda olamayacagini bildigimiz ve durumu ciddi olan bir oyuncu ise Tommy Haas. Sanirim ikisinin de yakin gelecekte geri donme ihtimali yok.

Habire sakatlanan ve son olarak eli ile problem yasayan Monfils ise Monte Carlo'da donecekmis.

Bir de ne yapmakta oldugunu bilmedigim ama aklima gelmisken yazmak istedigim Kei Nishikori var. 22 Subat'ta sakatligindan sonraki ilk macini kaybettikten sonra ortalarda gorunmedi. Tekrar sakatlandigiyla ilgili bir haber de yoktu. Belki Masters turnuvalarini tercih etmemis olabilir. Ilerleyen turnuvalarda "protected ranking" hakkini kullandigini gorebiliriz.

Son dakika : Janko Tipsarevic de sakatlanarak Monte Carlo'dan cekildigini aciklamis. Kas sakatligiymis, cok da onemli degilmis ama riske girmek istememis. Adam kalmadi koca turnuvada.

Hiç yorum yok: