17 Ocak 2016 Pazar

Avustralya Açık: 1.Gün Önizlemesi

Bu gece Türkiye saatiyle 02.00'da tenis şöleni başlıyor. Yılın ilk slam'i olduğu için genelde tenise susamış oluyoruz ve en azından benim açımdan, maraton yaparken en çok eğlendiğim slam Avustralya Açık oluyor.

Şöyle bir göz atalım ilk güne o halde.

Rod Laver Arena'da perdeyi 6 numaralı seribaşı Petra Kvitova açıyor. Rakibi Luksika Kumkhum dikkat çekici bir oyuncu. Agresif ve değişik bir tarzı var. Daha önce izlemediyseniz ve illa bir kadın maçıyla turnuvayı açacağım diyorsanız izleyin. Kvitova'nın ne kadar hazır olduğunu kendisi de dahil hiç kimse de bilmediği için ayrıca bir sürpriz ihtimali de var burada.

Kadınlarda günün asıl maçı bu kortta başlayacak ikinci maç. Serena Williams, çekilebilecek en zor kuralardan birini çekip Camila Giorgi ile eşleşti. Giorgi gününe denk getirirse büyük sıkıntı çıkartabilir. Üstelik Serena 4 aydan fazla süredir maça çıkmadı neredeyse. (Hopman'da yarım bıraktığı maçı saymazsak hiç çıkmadı) Bu da sürprize gebe maç.

Rod Laver'da gündüz seansını Djokovic kapatacak. Rakibi 19 yaşındaki Güney Koreli Hyun Chung. Chung gençlerden en sevdiğim oyunculardan biri ama patlayıcı gücü olan tarzda bir oyuncu değil. Muhtemelen epey kolay lokma olacaktır Nole için.

Akşam seansını ise Federer açıyor Nikolaz Basilashvili karşısında. Basilashvili çalışmalarını İstanbul'da Koza WOS bünyesinde sürdüren bir oyuncu. Geçen sene yükselişine imza atıp ilk 100 içine girdi. Topa temiz vuran (sert değil), stil olarak hoş bir oyuncu. Elbette Federer için de çok kolay bir maç olacağa benzer, Djokovic örneğindeki gibi. Rod Laver'da günü ev sahibi Sam Stosur, Krystina Pliskova'ya karşı kapatacak ki çok dikkatimi çektiğini söyleyemem.

2 numaralı kort olan Margaret'te gündüz seansı hiç ilgi çekmiyor. Hradecka-Gavrilova, Bhambri-Berdych, Radwanska-McHale maçları var. Akşam seansı ise güzel. Sharapova, Japon raket Hibino ile açılışı yapacak. O da turnuvaya hazır olmayan favorilerden. Hibino da genç bir oyuncu, geçen sene çıkış yaptı. Birkaç maçını izleyip beğenmiştim. Ufak tefek, Sharapova'yı koşturup ritim bulursa eğlenceli bir gece maçına dönüştürebilir. Asıl maç ise son maç. Tsonga ile Baghdatis çıkıyor. Yetkililer özenle koymuş bu maçı en sona muhtemelen. Gece 3'e kadar oynarlar da sosyal medyada patlatırız hesabı. Çünkü maç ben 5 sete gideceğim diye bağırıyor. Bu elbette Baggy'e çok bağlı. Uzun süredir kendinde değil ama 2006'da final oynadığı bu turnuvaya her zaman çok motive olur ve elenip yenilse de genelde maraton maçlar çıkartır burada.

Eğer açılışı erkekler maçıyla yapacaksanız adresiniz Hisense olsun. Nishikori-Kohlschreiber maçı var. Akşam seansında burada Kyrgios ile Carreno Busta maçı var. Kyrgios rahat kazanır ama seyirci atmosferinin sıcak olacağı bir maç olur.

Dış kortlarda da şu maçlar ilginizi çekebilir:

Pospisil-Simon, Hantuchova-Kuznetsova.

Tam program için: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

Ayrıca son not olarak bu turnuvada bütün kortlardan bütün maçların yayının olacağını belirteyim. Bu da bir ilk olacak. Bu konuda rakiplerine açık ara fark atan Avustralya Açık'tan gelmesi şaşırtmadı elbet.

Tenisiniz bol olsun, uyku düzeniniz mahvolsun!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Djokovic'in karşılaştığı Koreli çocuk ileri de iş yapacağa benziyor. Disiplinli ve sıkı bir çalışmayla iyi bir yerlere gelebilir gibi gözüküyor.