16 Ocak 2016 Cumartesi

Avustralya Açık Kuraları Geldi!

Dikkatinizi çekmiyor olabilir ama Novak Djokovic çok kolay kuralar çekiyor slam'lerde, farkında mısınız? Tamam, en zor kurayla bile sıkıntı yaşama ihtimali çok az da, ter idmanı falan atıyor bazen çeyrek finale kadar. Yine öyle bir kura. Olağan dışı bir durum olmazsa çeyrek finale kadar biraz bile zorlayacak tek bir isim yok onu. Çeyrek finalde de Nishikori gayet ideal bir kura sayılabilir onun için. Kısacası yarı finale kadar tahminim Djokovic'in set kaybetmeden gelmesi.

Federer, Djokovic'in yarısında ve Berdych'in çeyreğinde. İlk tur kuralarını da göz önüne alınca ilk 4 arasında en zor kurayı onun çektiğini düşünüyorum. İlk turda Basilishvili kolay rakip ama ondan sonra gerçekten her turda sıkıntı çıkarabilecek dengesiz tipler var yolunda. 2.turda Dolgopolov, 3.turda Dimitrov, 4.turda Thiem ya da Goffin, çeyrek finalde de Berdych ya da Kyrgios. Hepsini geçerse de karşısında muhtemelen hiç yorulmamış Djokovic. Nerden baksan tutarsızlık.....

3. kısımın seribaşı Wawrinka. İlk iki turda çok rahat gözüküyor da bence 3. ve 4. turda sıkıntı yaşayacak. Çok formda ve gümbür gümbür gelen Sock 3.turda, Raonic 4.turda gözüküyor onun için. Bunlardan birine takılırsa şaşırmam. Burada Djokovic'ten sonra en ideal kurayı çeken Rafa. 5 numaralı seribaşı olarak, ilk 4'ten en çok çekmek isteyeceği Wawrinka'yı çekti. İlk turda Verdasco ters gelebilecek bir rakip ve 2009'daki epik maçın da rövanşı olacak olmasıyla hoş bir tebessüm yaratacak. Ama sonra en azından çeyrek finale kadar yolu açık gibi görünüyor. Orada Wawrinka sürpriz yaşamadan gelse bile, Wawrinka'yı çok iyi olmadığı bir günde yenebilir. Nadal'ın çeyrek final yapmasını bekliyorum. Onun dışında Wawrinka'nın çeyreğinde yaşanacak şeyler, yarı final şansını belirleyecektir.

Son bölümde Murray ve Ferrer var. Ferrer 8 numara olarak girdi ve 4.tura kadar şakkka gibi bir kurası var yine. Bu kuralarla dünyalığını yaptı istikrar reyis, daha ne diyeyim? Murray içinse nimet gibi kura. Birkaç tehlike yaratabilecek bir rakip var ama Nishi/Berd/Rafa üçlüsünün yanında bariz zayıf ve ona en kolay lokma eşleşme olan Ferrer'i yarısına çekti. Murray'nin burada hıyarlık etmeyip yarı final yapması lazım.

Tahminim Djokovic-Murray finali ve Djokovic şampiyonluğu. Ne sandıydınız?

Turnuvaya ne kadar hazır oldukları şüpheli olan Serena ve Sharapova aynı çeyrekte ve tehlikeli rakipler onları bekliyor. Bencic, Kuznetsova, Giorgi ve Wozniacki gibi serseri mayınlar var. Ben ikisinden birinin çeyrek finale gelemeyeceğini düşünüyorum.

Diğer çeyrekte Radwanska-Kvitova var ki Kvitova baya iyi kura çekmiş. E ama onun da fit olmadığını biliyoruz? Radwanska erkenden Bouchard, Vinci, Stosur gibi isimlerle oynayabilir ama çok hazır görünüyordu. Erken sürpriz yaşamazsa yarı final için güzel bir şansı var.

3.çeyrekte Kerber-Muguruza var da asıl favori Azarenka. İlk iki turda zayıf rakiplerle karşılaşıyor Azarenka ki, sıcaklara alışıp turnuvaya adapte olması açısından avantaj. 4.turda Muguruza ile eşleşmesi var. Olursa devlerin aşkı büyük olur misali maç olur bam güm. Üst tarafta Kerber'in kurası fena değil. Sezona da iyi başladı. Çeyrek finale gelir muhtemelen.

Son bölüm Venus-Halep. Halep'in özellikle ilk 3 turu epey rahat. Çeyrekte de her ne kadar formda olsa da yaşı itibariyle oraya kadar gelemeyecek olması az bir ihtimal olmayan Venus... Halep büyük turnuva stresine yakalanmazsa yarı finale yürür buradan.

Tahminim ?-Azarenka finali ve Azarenka şampiyonluğu.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Kuraların zorluk derecesi olarak,

Federer > Wawrinka > Nadal > Murray > Djokovic olarak görüyorum. Durum yine Djokovic'in lehine gözüküyor. Banko set kaybetmeden yarı finale kadar gelir. Belki QF'de Kei gününde olursa set alır.(Maçı da alsa ne iyi olur) tabii bunlar iyimser tahminler. Buldozer set kaybetmeden finale bile gelebilir.

Garibim Federer kendini oldukça zorlayacak rakiplerin içine düştü. Ne yapacağını inanın tahmin etmesi çok zor. Kısa puanlarla oyunları bitirmeyi deneyecektir. Hem sıcak, hem de uzayan maçlar Federer'i olumsuz etkiler. Motivasyonunu düşürür ve dolayısıyla 3-0 gibi bir sonuçla çeyrekte de elenebilir. Ben Federer için tabloyu olumlu olarak maalesef okuyamıyorum. Umarım tersi olur. en az yarı finale kadar gelir ki bu adamı ne kadar fazla izlesek o kadar iyidir. Kıymetini bilin efendiler. Ha şampiyon olur mu.. eh çok iyimser tahminle ve maçları da kısa sürelerde bitirebilirse ve de Djokovic'e rağmen evet olabilir.(Fazla zorladık ama ne yapalım adamı seviyoruz.)

Murray, zaten sinyali verdi, çocuk falan geliyor. Ben kaçar modunda. Benden bir şey beklemeyin tavırları. Her durumda kabul edilebilir mazereti var. Kimsenin Murray den de bir şey beklediğini zannetmiyorum. Tenis otariteleri dahil.

Wawrinka, kurası sıkıntılı, adamımı yoracaklar gibi gözüküyor. Her şey yolunda giderse QF Nadal (Nadal için de yolunda giderse tabi.. ilk tur sürprizi yemezse).Ee tabii biliyorsunuz Wawrinka günündeyse rakip fark etmez ezip geçme ihtimali yüksek.. Yani şampiyon Wawrinka olsa ne kadar şaşırırsınız.? Sene 2014 değil :) Uzun lafın kısası maç maç durum daha netleşecektir.

Nadal, ne yapacağını ilk tur da göreceğiz. Ben ilk turu sert bir maç neticesinde 3-0 veya 3-1 gibi ve 3, 3.30 saat civarı bir maç sonunda kazanırsa hem özgüven tazelemesi hem de sıkı bir başlangıç olacağı kanaatindeyim. Verdesco maçı zorluk açısında olumsuz gibi gözükse de çok iyi bir kura oldu. Ya varım ya da yokum maçı gibi. Evet bu maçı bu dediğim şartlarda alırsa ben diyorum o moralle finale gider. Şimdilik Nadal için bu kadarını diyebiliriz.

Belki saçma gelecek ama Ferrer'e değinmek istiyorum. Bunca rakibin arasında kendini yarı finale dahi atabilecek bir kuraya ve duruma sahip. Demedi demeyin Ferrer yarı final yapabilir.

Hadi hayırlısı. bize izlemek ve yazmak düşer.:) Size de blogu güncellemek. :)

Kolay Gelsin, elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Nadal niye Wawrinka'yi istesin ki ? Federer'i cekmesi en mantikli olandi cekemedi. Insallah Rafa vs Murray SF olur ve Kim Sears dogurur :))))

Adsız dedi ki...

Erkekler kurasında uzun analizler bir yana djokovic inanılmaz ağır basıyor,tartışmak bile anlamsız gelmeye başladı.Kadınlar tarafı ise sakatlık tartışmalarının gölgesinde baya şenlikli.Serenadan başlarsak üzerindeki baskıyı azaltmak için sakatlığı öne sürüyormuş gibime geliyor niyeyse,değilse de bir şekilde çeyrekten önce eleneceğini düşünüyorum.Zaten Sharapova ile ne zaman çeyrekte buluşma ihtimali olsa çeyreği görmeden gümlüyor o da Maria balı:)Öte yandan Kvitovanın kurası fena değil ama kendisi problemli.Kerber Brisbanede çok iyiydi ama geçen sene slamlerde çuvalladığı için pek güven vermiyor.Halepin 2. Haftayı göreceğini pek sanmıyorum.Venüs o yarıda güzel ilerleyebilir.Benim tahminlerim Sharapova-Cibulkova/Aga
Azarenka-Venüs yarı finalleri.Final Masha-Vika.Benim esasen gönlümden geçen isimler Federer ve Vika