8 Temmuz 2015 Çarşamba

Wimbledon: Aslan Yürekli Richard!

Wimbledon'da erkekler çeyrek final günü geride kaldı. Federer, Murray ve Djokovic maçlarını set kaybetmeden rahat kazanırken favoriler arasında en çok zorlanması öngörülen Wawrinka, o zorluğu fazlasıyla yaşadı ve 5 set sonucunda Gasquet'e yenilerek turnuvaya veda etti.

Murray, Federer ve Cilic'in çeyrek final rakipleri kendilerini zorlayacak kalibrede rakipler değillerdi. Pospisil zaten çok şanslı bir kura sonucu, 5 setlik maçlar kazana kazana çeyrek finale gelmişti. Murray karşısında bu kadar iyi tenis oynamasını bile beklemiyordum. Hiç fena oynamadı ama set almaya bile yetmedi elbette.

Federer aynı anda diğer kortta yağmur sebebiyle birkaç kez kesintiye uğrayan maçta Simon'u 3 sette geçti. Simon genelde Federer'i zorlayan bir tenisçi ama çimde o pek mümkün değil tabii. Berdych'i rahat geçmişti Simon ama yazılıp çizilenlere göre Berdych'in sakatlığı söz konusuymuş. Zaten o maçta Simon'un 3-0 gibi net bir skorla rahat kazanması garipti. Federer için dolayısıyla yarı finale kadar büyük bir test söz konusu olmamış oldu. Bu arada, Halle'den bu yana devam eden 116 oyunluk servis oyunlarını kazanma serisi burada 2. sette Simon karşısında son buldu. Böylece rekor da 129 ile Ivo Karlovic de kaldı.

Djokovic, Cilic karşısında rahat kazandı. Üç sette de gerekli yerlerde vites yükseltti ve break'i bularak rahat bir galibiyete uzandı. Cilic de zaten yardımcı oldu. Bu sene iyi tenis oynamıyor. Burada da zorlanarak çeyrek finale kadar uzandı ki kendisi için bu bile iyi bir sonuç oldu bence.

Günün maçında Richard Gasquet, turnuvada oynadığı iyi tenisi ve yaptığı sükseyi Stan Wawrinka galibiyetiyle süslemiş oldu. Üst üste gelen Dimitrov ve Kyrgios galibiyetlerinde dikkat çeken nokta yaptığı savunmaydı. Birkaç fazla top çevirdi ve Dimitrov-Kyrgios gibi şutlarına giden oyuncuları bir noktadan sonra bozmayı başardı. Fiziksel olarak daha sağlam ve defans olarak daha sağlam bir Gasquet söz konusuydu. Wawrinka'nın da iyi olmadığı bir günde iyi top çeviren ve topu oyunda tutan rakibe karşı çok fazla basit hata yaptığı malum. Wawrinka, rakibinden 27 tane fazla winner vurmasına rağmen rakibinin iki katı basit hata yapınca o winner'ların pek bir anlamı kalmadı. Son sette 3-5'te çok iyi bir oyun oynayan Wawrinka devamını getiremeyince sürpriz şekilde Gasquet adını yarı finale yazdırdı.

Gasquet'nin yarı finale yükselmesi tabii Djokovic'i sevindirdi en çok. Wawrinka'dan kurtulup Gasquet'e düşmek... Bu maçı izleyen birisi "Djokovic zaten ikisini de yener" diyebilir ama eşleşme olarak o iş öyle değil. Wawrinka bugün oynadığı tenisten bağımsız Djokovic'i çok zorlayabilirdi. Gasquet ise bugünkü tenisinin çok daha üstüne çıksa bile eşleşme olarak Djokovic için lokum gibi kura. Yarı final için seç desen Djokovic eliyle bu kadar iyi bir kura seçemezdi açıkçası. Elbette, Murray ve Federer'e göre erken turlarda daha kötü kura çekmişti. Adalet bir anlamda yerini buldu da diyebiliriz.

Murray-Federer maçı için çok şey söylemeye gerek yok. Yazı tura gibi maç. Benim fikrim 51-49 Murray. Ama bu maçtan çıkacak kişi için fiziksel ve psikolojik olarak yıpranma fazlasıyla söz konusu olabilir. Diğer yanda Djokovic çok daha yıpranmadan adını finale yazdıracaktır bir mucize olmazsa, bu da Djokovic'in şansı...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Gasquet , Djokovic'i en son 2007'de yenmiş. Ağır favori Djokovic ama Gasquet çok güzel tenis oynuyor umarım bunun mükafatını bir sürpriz daha yaparak alacaktır.

Adalet konusuna gelince Murray de Karlovic gibi birini eledi, çok basit bir kurası olduğunu söyleyemeyiz. Asıl sürpriz Anderson'un az daha Djokovic'i eleyecek oluşuydu.

Federer'in kurasını ise anlayabilmiş değilim hani birçok insan bile yarı finale gelene kadar yendiği isimleri sayamayabilir o derece. Dediğiniz gibi test edilmedi, Murray'e karşı ne yapar kestiremiyorum çünkü Federer zaten böyle düz oyuncuları ezip geçiyor sonra herkesi bi heveslendirip elenebiliyor.

Güzel maçlar olsun, heyecan olsun, hakedenler finale kalsın diyelim.

Adsız dedi ki...

Richard için bu maç djokovic e ve kendi tenis kariyerine var olma maçı olarak görmelidir. Çünkü kaç yaşına geldi. Kayda değer bir başarısı yok. Bunu değerlendirmek isteyecektir. Fakat sizin de belirttiğiniz gibi , dışardan bakıldığında djokovic için ballı bir seçim oldu Richard. Eğer stan gelseydi psikolojik olarak geride başlayacaktı. Bakalım görelim. Ben Richard on zorlayacagina belki de eleyecegine bahis oynardim.:) iyimser olarak..

Adsız dedi ki...

Federer zor gibi murray karsisinda.

Adsız dedi ki...

Djokovic ertesi güne sarkan ve 5 sete giden maç oynadı. Richard da 5 setlik zorlu maç oynadı. Nasıl yansır aralarındaki maça acaba?

Russell dedi ki...

Djokovic'i hiç etkilemez. Biyonik adam. Gasquet de bir gün arada dinlendi. Anca 5 sete giderse etkiler onu.