8 Temmuz 2015 Çarşamba

Dimitrov'dan coach hamlesi

Baby Federer lakabının yanından bile geçemeyen ve oldu olacak diye diye 24 yaşını slam finali göremeden bitiren Grigor Dimitrov'un aşısı Roger Rasheed ile de tutmadı. Daha önce özellikle Fransız oyuncuları çalıştıran Rasheed, genelde çalıştırdığı oyuncuları daha defansif oynatan bir oyuncudur. Dimitrov'un istikrar, baseline'da savunma sıkıntısı göz önüne alındığında herkes başarılı bir hamle olacağını umuyordu ama olmadı. Ne istikrarlı, savunma yönünde gelişen bir Dimitrov gördük ne de o eski yaratıcılığından eser gördük Bulgar raketin.

Twitter adresinden de nihayet Rasheed ile ayrıldığını duyurmuş Wimbledon'a da erken veda ettikten sonra. Zaten geçen seneki yarı final puanları da düşünce sıralamada bir hayli gerileyecek.

Dimitrov: "Uzunca düşündükten sonra Roger ile olan çalışma ilişkimi bitirme kararı aldım. Birlikte pek çok şey başardık ve kendisine ileride başarılar diliyorum. Son birkaç yıldaki bütün çalışmaları ve bana olan katkıları için teşekkür ederim."

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tenisin yeni jenerasyonunda ne yazık ki kayda değer bir tenisci yok. Bak nadal a daha 19 yaşında gs kazandı. Bak Federer 20 li yaşlarında başında Wimbledon kazandı. Dimitri geldi 24 yaşına yarı finalde öte gidemedi. Keza raoniç bir türlü oyununu ileriye tasiyamadi. Devamlılığı yok. Goffin, krygious vb. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Bunlardan ziyade Wawrinka, nishikori bir miktar daha yukarıya zorlayacaklardir.

Süreç 2 sene daha böyle devam edecek kanaatindeyim.

Russell dedi ki...

89-94 kayıp jenerasyon. 95-2000 arası daha iyi olacaktır.