29 Nisan 2012 Pazar

Barcelona'da Süpriz!!... Yok.

Kazanan yine Nadal.

Bu turnuvayı da 7. kez kazanarak tarihte herhangi 2 kupayı en az 7 kez kazanan ilk ATP oyuncusu oldu Rafa. Maşallah diyelim.

Finale gelene kadar karşılaştığı önemli isimler arasında Tipsarevic ve Verdasco vardı Rafa'nın. Her ikisine de 4'er oyun bıraktı. Ama finalde azimli kahramanımız Ferrer vardı ve Nadal'ın işini oldukça zorlaştıran bir oyunla sahadaydı. Nadal neredeyse 3 saate dayanan maçı 7-6/7-5 ile kazandı ama hem Nadal biraz daha kendine güvensiz olsa, hem Ferrer biraz daha kendinden emin olsa aynı skorla farklı bir kazanan görebilirdik bugün.

Ferrer maç bitiminde çöktü biraz. Çünkü tamamen mental yetersizliğinden kaybetti denilebilir. Açıkçası ilk defa onu kaybettiği bir maç sonrası bukadar kötü gördüm; bu sefer teknik veya fiziksel kısıtlamalar değildi onu tıkayan çünkü.



0:58 :(

Ferrer için bence yine de oldukça iyi bir turnuvaydı. Finalde gayet iyi mücadele etti, artı finale gelene kadar tie-break de aldı bol bol. Tie-breakler Ferrer'in zayıf noktası biliyorsunuz. FLo ve Raonic'ten toplamda 3 set aldı tie-break ile; Raonic'ten 2 tane olmak üzere ki servisini bilenler bunun büyük bir başarı olduğu konusunda hemfikir olacaklardır. Raonic bu yılın topraktaki sürpriz ismi olacak gibi; bu orantısız çocuk burada yarı finali gördü. Murray geçen yıl istikrarlı ve iyi oynuyordu toprakta ama şimdilik bu yıl da aynısını beklemesek iyi ederiz; burada çeyrek finalde Raonic'e elendi zira.

Haftanın bir diğer turnuvasında geçen haftanın formda ismi Simon, finalde Fognini'yi yenerek Bükreş'te şampiyon oldu. 

Kadınlarda ise Sharapova nihayet Azarenka karşısındaki şanssızlığını kırdı ve ciyak ciyak finallerin bilmem kaçıncısını kazanarak Stuttgart şampiyonu oldu. Maçı izlemedim, zaten 3 saat Nadal ve Ferrer oyalamıştı çünkü. Bir de gürültü faktörü var tabi. Ama Sharapova'nın kısmen izlediğim Kvitova maçında gördüğüm oyunu finalde de devam etmiş anlaşılan. Hafta boyu iyi oynadığı söyleniyor; en fazla Stosur karşısında zorlanmış. Kvitova da fena bir dönüş yapmadı bence. Sharapova maçında yine her zamanki gel gitli durumundaydı. Biraz kafasını boşaltabilse toprak sezonunu renklendirebilir.


3:00 "GODO'yu Kaldırırken".. Her zaman güldürüyor :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Maclari izleyemedim ama mac sonrasi Ferru aglamis sanirim.Burnu kipkirmizi gozleri nemli bi fotosu vardi. Nadal da yavrum 1 yilin acisini cikartti resmen,coraplarla havuza atlamis :)

kirpi dedi ki...

Ferru'ya çok üzüldüm. Hayatının hikayesi işte, o kadar çalış çalış, kaderin yine rakibinin elinde olsun :(

Adsız dedi ki...

Benim Ferru icin en cok uzuldugum an herhangi bir mac degildi. Ispanyolca bir tenis haberini google translate ile ingilizciye cevirmek istedigim andi. Translate tusuna basmamla google'in Ferrer icin. Bunu mu demek istediniz? Federer! yazmasi Ferru'ya ciddi anlamda uzulmeme neden olmustu.Zavallim ya ceviri programi tarafindan bile ciddiye alinmiyor :((

kirpi dedi ki...

Bir de Ferrer her iyi oynadığında yorumcuların şaşırması vardır ki buna değinmek bile istemiyorum :(