20 Mart 2012 Salı

Miami Kuraları

Önce bayanlar kurası ve buradaki öbekleşmelere bakalım.

Azarenka'nın yarısında Kivican var. Kivi'nin çeyreğinde Radwanska, Azarenka'nın çeyreğinde ise Bartoli var. Bu bölüm biraz yeni nesil rekabetin aktörleri ile dolmuş. Kivi'nin tarafında Venus-Kimiko ilk tur galibi, Kivi ile oynayacak. Hepsini sevdiğim bu gruptan sadece bir ismin 3. tur göreceğine mi üzüleyim, yoksa en azından birinin 3. tur göreceğine mi sevineyim bilemiyorum. Kerber ile Azarenka'nın 4. turda bir erken rövanş oynama ihtimali var bu dilimde.

Diğer yarıda ise eski zaman şampiyonları geçidi var; Kuznetsova, Serena, Sharapova, Clijsters burada. Yenilerden Li ve Stosur da burada. Ama bu isimlerin çoğunun yaşı kemale ermiş. Clijsters seri başı değil, ama görece kolay bir yere düşmüş. Goerges ve Wickmayer'in olduğu bölgede. Ama Serena ile de aynı çeyrekte. Shaparopa'nın dilimine ise kendi yaşına uygun isimler düşmüş; Jankovic, Lisicki, Pavlyuchenkova bunlara örnek. Ama yine de yeni neslin ağır toplarının diğer yarıda olduğu söylenebilir.

Erkeklerde ise sadece ilk 4, hatta ilk 3 üzerinden bir değerlendirme yapacağım. Federer Djokovic'in tarafına düşmüş. Federer'in bu turnuvayı kazanması Djokovic ile arasındaki puan farkını 1280 puan kadar azaltması ve finalde Nadal harici birini yendiği taktirde de 2 numara olması demek. "E hani totem yapmıştık, adam 3 numara oluyor?" diyen okuyucu, sözüm sana! Nadal 2010'da da Miami'den 3 numara olarak çıkmış, RG sonrası ise 1 numara olmuştu. Öhöm, neyse konuyu dağıtmayalım... Her türlü Federer şampiyonluğunda 1 numara yarışı iyice kızışacak. Federer'in bu turnuvadan sonra 1 ay dinleneceği söyleniyor; perdeyi iyi kapatmak isteyecektir. Nadal ise bu turnuva sonrası sezonun en yoğun mesaisini yapacak. Djokovic geçen yıl Monte Carlo'yu pas geçmişti, bu sene babasının turnuvasına bile katılmayabileceği söyleniyor. Bütün bunlar bu turnuvada dağılacak puanları sıralama açısından daha da önemli yapıyor. Federer ve Djokovic'in yarı final yolunda önlerine taş koyabilecek bir isim görünmüyor pek. Del Potro yine çeyreği görecek gibi, zira Ferrer bölümüne düşmüş. Ama onda süpriz yapma potansiyeli göremiyorum.

Nadal çeyreğindeki en önemli süpriz adayı Tsonga; Isner de bu çeyrekte ama onun pili bitmiştir artık. IW'deki tuhaf ilk tur yenilgisinden sonra hala Murray'in bileklerini kolonya ile ovuyorlardır sanıyorum, ondan bu hafta da iyi bir sonuç beklemiyorum. Peynir adamla Monte Carlo'da görüşebiliriz ancak. O çeyrekteki yarı finalist adayları Berdych ve Raonic bence. Durum buyken aslında Nadal'ın önü final için açık duruyor. Ama kesin gözüyle de bakamıyorum tabi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Vallaha Nadal burada 3 numaraya duserse sizinle bozusucaz, ne bitmez totemmis yahu :) Zaten Nadal 3 numaraya inerse 1 numara olma sansi cok duser cunku korumasi gereken 3 sampiyonluk ve 2 masters finali var RG sonuna kadar.Korusa bile is Federer'in performansina bakar zira RG finali haric korumasi gereken buyuk bir puan yok.Djokovic daha da beter durumda bence Monte Carlo'ya katilmasi siralamasi icin hayirli olur yoksa Wimby sonrasi 4 numarayi bile gorebilir.
Miami tahminleri : kadinlarda Azarenka ilk yenilgisini alir artik. Ama sampiyon kim olur bilemiyorum. Erkeklerde Djokovic final gorur, Nadallarin tarafi karisik, Murray ya ilk turlarda gider ya da finale kadar yurur, Nadal Miami'de bir sekilde kaybetmeyi basariyor zaten.
Yalniz tum tenisciler programini olimpiyatlara gore yapiyor, iyi ki Nadal bi kez aldi altini yani, kiymete bindi baksaniza :))

kirpi dedi ki...

Nadal olimpiklerde çiftlere çalıştığını söylemiş. Bu hafta Marcel ile oynayacak. Eksik gideriyor sıpa :)