18 Eylül 2011 Pazar

Davis Cup: Son Güne Girilirken

Dün teklerde aldıkları mağlubiyetlerle 2-0 geriye düşen ve elenmenin kıyısına gelen geçen senenin finalistleri bugün çiftlerde beklenenden de rahat kazanarak şanslarını son güne taşıdılar. Özellikle İspanya'nın Fransa'ya karşı aldığı ağır yenilgi utanç vericiydi. Maçı izleyen kirpi, Feli ve Verdasco'nun gereksiz şekilde fileye fazla çıktığını ve oyunu baseline'da tutmadığını söylüyor. Sonuç: 6-1 6-2 6-0 Fransa lehine. Llodra ve Tsonga gibi return oyunlarında pek de parlak olarak bilinmeyen bir ikiliye karşı sadece 3 oyun alabilmek gerçekten büyük başarı.

Diğer çiftler maçı daha tahmin edilebilirdi. Chela ve Monaco'nun özellikle zayıf servislerinin bu hızlı zeminde büyük bir noksan olacağı belliydi. Zimonjic ve Tipsarevic zaman zaman zor anlar yaşasalar da yine de set kaybetmediler. Bu sonucun üzerine gazı alan Djokovic de durur mu, yapıştırdı cevabı. Yarın kortta olacak (artık bugün oldu gerçi ya, neyse). Günün ilk maçında Del Potro ile oynayacak. Sağlık problemleri ciddi değilse kazanır. Son maç Nalbandian ve Tipsarevic arasında. İş bu maça kalırsa olaylar olaylar.

Play-off'larda 3-0 ile seriyi bitiren takımlar Çek Cumhuriyeti ve İtalya'ydı. Diğer 6 seri bugüne kaldı. En fazla ilgi gören seri Federer sebebiyle Avustralya-İsviçre serisi. Çiftlerde Hewitt ve Guccione, olimpiyat altını alan Federer/Wawrinka ikilisini 4 sette geçerek çok kritik bir galibiyete imza attılar. Birkaç saat sonra Federer, Tomic ile oynayacak. Federer kazansa bile Wawrinka'nın Hewitt'e karşı işi gerçekten çok zor.

Uzun yıllardır Davis Cup'ın sağlam takımlarından olarak bilinen ve 2000'lerin başında şampiyonluk da tatan Rusya, küme düşmenin kıyısında. Kendi evlerinde hızlı sert kortlarda 2-1 geriye düştüler çiftleri kaybederek. Bugün Youzhny-Bellucci ve Andreev-Mello maçları var. Rusya hala favori ama Bellucci ve Mello'nun bu maçlarda kesinlikle azımsanmayacak ölçüde kazanma şansları bulunuyor.

Hırvatistan ve Avusturya büyük sürprizler olmazsa serilerini kazanacak gibiler. Japonya ve Kanada da üst grubun yeni üyeleri olmaya çok yakınlar. Özellikle Kanada-İsrail serisi haftasonunun en çekişmeli ve izlenesi serilerinden biri oluyor. Bugün Raonic-Sela ve Weintraub-Pospisil eşleşmeleri var. Sırbistan-Arjantin ve İspanya-Fransa'dan zaman bulunursa play-off eşleşmelerinde bakılacak ilk seri olmayı hak ediyor kesinlikle.

5 yorum:

kirpi dedi ki...

Şok şok şok, flaş flaş flaş... Djokovic yokmuş. Yahu bir insan bu kadar ilgi manyağı olur mu, maçlardan çok Djokovic var mı yok mu onu konuşuyoruz...

kirpi dedi ki...

Ve Djokovic tekrar çıktı.. Yeter diyorum, yuh diyorum..

Adsız dedi ki...

Davis cup maçları normal ATP dünya sıralamasını etkilemiyor dimi?

kirpi dedi ki...

Etkiliyor. Oyuncular Davis Cup maçlarından da puan almaya başladılar ama puanlama sisteminin detayını bilmiyorum açıkçası.

Russell dedi ki...

Direkt ATP'nin sitesinden detaylı açıklamayı c/p yapıyorum:

Q. What are the rankings rules for players who compete in Davis Cup?

A. Davis Cup points are awarded for World Group and World Group playoff ties only. Points allocated are as part of the 500 point category. Davis Cup does not count towards a player's commitment to the 500 category. The points accumulated in the four ties within the previous 52 weeks can become part of a player's 500 category if:
1. Player has not more than three 500 results within the previous 52 weeks and Davis Cup result(s) is better than lowest best other.
2. Player has four 500 results within the previous 52 weeks and Davis Cup result(s) is better than the lowest 500. Also, 500 0-pointers cannot be replaced.