16 Eylül 2011 Cuma

Davis Cup: Son Finalistlerin Başı Dertte

Önce son şampiyondan başlayalım.

İki yarı finalist ekibin en önemli yıldızları bildiğiniz gibi Amerika Açık'ta üst düzey bir maç oynamışlardı ve son sette ikisi de sakatlık sorunu yaşamışlardı. Hem yorgunluk hem sakatlık derken ikilinin Davis Cup maçları da yılan hikayesine döndü. Djokovic dün açıklanan programda yer alırken bugün doktor tavsiyesi ile oynamadı. Yerine gelen Troicki Davis Cup canavarı göbüşlü şampiyon Nalbandian'a 4 sette yenildi. Sonrasında çıkan Tipsarevic ise Arjantin 1 numarası Del Potro'dan set alamadı. Djokovic'in diğer maçtan da çekildiği açıklandı. Hal böyleyken Arjantin'in keyfi yerindedir. Hoş Dajokovic'in işine akıl sır ermez, bakarsınız son anda tekrar dahil olur ama bu eşleşme Arjantin'e gitti gibi.

Diğer eşleşmede ise Fransa geçen sene kendi evinde 5-0 yendiği İspanya ile bu sefer deplasmanda karşılaşıyor. Geçen seneki eşleşme Temmuz ayında oynanmış ve takımın en fazla direnç göstereni 5 setlik maç oynamayı başaran bir başka Davis Cup canavarı Ferru olmuştu. İspanya Fransa'nın boyunun ölçüsünü toprak kortta aldı. Oynanan 6 sette toplamda 10 oyun bıraktılar. Set başına iki oyun bile değil; hezimetin boyutlarını siz düşünün. Yarın oynanan çiftleri de alırlarsa Rafa dead-rubber maçlarına çıkmaz diyorum. Evet, o yorucu maçın diğer ismi, tüm yorgunluğuna rağmen maç bitiminden 24 saat geçmeden toprakta ilk antremanını yaptı ve çıkıp birinci eşleşmeyi oynadı durumu şüpheli olmasına rağmen. Maçtan sonra maçı çabuk bitirmek istediğini, karşılaşma uzarsa işin içinden çıkamayabileceğini söylemiş yorgun savaşçı. Eğer yarın oynanacak çiftler maçını Fransa alırsa Pazar günü Rafa tekrar kortta olur, zira ne kadar Davis Cup işçisi de olsa Ferrer'in baskıyı taşıyamama riski var.

7 yorum:

Emre dedi ki...

Djokovic turda milli sınırları en çok zorlayan adamdır. Eğer çiftler maçını alırsa herşeye rağmen korta çıkıp seriyi ortaya getirebilir.

Soru: yarın ki çiftler maçını sırbistan alırsa pazar günü kalan iki maçta da Djokovic'in oynamasına izin var mı ? - yasal olarak yasak mı? - Davis Cup'ın kuralları nedir? bu konuda..

Russell dedi ki...

Onu ben de merak ediyordum ama şimdi Davis Cup kural kitabını açamadım bir türlü. Seri sırasında son 1 saate kadar isim değiştirme hakkı var ama iki kez değiştirme hakkı var mı, ona emin değilim. Ama öyle bir hak olsa bile Djokovic hiiiç oynayacak gibi durmuyor.

Emre dedi ki...

Yani böylesine domine ettiği bir sezonda ( almadığı şey kalmadı ) davis cup'u en büyük rakibine ( Nadal'a ) kaptırırırsa gözüne uyku girmez bence :) - bugun ve yarın tedavi olsun - çıksın iğneyle oynasın :) - görevi yerine getirsin.

Adsız dedi ki...

Bizim niye Nadal gibi milli bir sporcumuz yok ya :(
Adam finalin üstünden 24 saat geçmeden (jetlag falan zaten hak getire ) antrenmana çıktı toprak kortta şaka gibi. Üstüne Gasquet'ye 4 oyun falan vermiş (Gasquet kötüymüş gerçi de )
Djokovic böylesi bir sezon yaşarken Davis Cup'ı 2. plana atmayı daha mantıklı bulmaz mı sizce ?

Russell dedi ki...

E, geçen sene zaten kazandı Davis Cup'ı, bu sene de fazlasıyla yoruldu ve 3 slam cebe attı. Ülkesini sadece Davis Cup ile sevindirmiyor bu oyuncular, slam şampiyonlukları en az Davis Cup kadar, hatta daha fazla değerli olabiliyor.

Nadal ise bol bol final kaybettiği sezonu bir Davis Cup ile kapatmak istiyor. 2009'u da tek slam ile kapatırken sonuna bir Davis Cup eklemişti, yine öyle olabilir.

Russell dedi ki...

Haha, Djokovic oynuyor yarın Del Potro'ya karşı. Son rubber Nalbandian-Tipsarevic.

Emre dedi ki...

Olmadı şimdi. Tipsy'nin sağı solu belli olmaz arkadaş, gider Nalbandian'a yenilir seriyi kaybeder. Troicki oynasa sanki daha umut vadeden bir gelişme olurdu. Djokovic oynuyorsa seriye 2-2 olarak bakabiliriz. :))
Tüm olay Tipsy ile David'in üzerine kaldı. bakalım kim kazanacak yaşam savaşını ?