18 Eylül 2011 Pazar

Davis Cup: Beklenen Final

İlk günün ipuçlarını verdiği İspanya-Arjantin finali gerçekleşti. Final İspanya'da kapalı toprak zeminde oynanacak.

İlk finalisti Nadal-Tsonga maçı belirledi. Tsonga dün oynanan çiftler maçında çok iyiydi ama dün ettiğini bugün buldu diyebiliriz. 6 oyun alabildi ve servis kırma puanı dahi göremeden yenildi. Bennetteau "Nadal bugün dördümüzle maç yapsa hepimizi ayrı ayrı yenerdi." demiş. Biraz abartı bir yorum ama Fransa'nın en iyi oyuncusu Tsonga şu skoru alınca da söyleyene şaşırmamak lazım. Bu maçtan sonra oynanan ölü maçta Verdasco, Cordoba'ya turistik amaçlarla geldiğindne şüphelendiğimiz Gasquet'i 3 oyun vererek mağlup etti.

İkinci eşleşmede ise maçlardan çok Djokovic konuşuldu. Djokovic'in ikinci maçı ile ilgili "statüsü" tam 4 kez değişti son 3 günde. Maçın ilk setini kaybettikten sonra ikinci sette sakatlanıp çekilinde statüsü son olarak "oynamıyor" oldu. Troicki seyirci desteğiyle daha iyisini yapabilirdi belki. Djokovic yere ilk düştüğünde çok kötü görünüyordu ama sonra toparlandı. Sırtı ile iglili sorunu vardı maç başladığında ama çekilmesiyle ilgili ayak bileği sorunu olduğunu söyleyenler de var. Sonraki ölü maçtan da Monaco çekilinde Sırp seyirciler maç namına pek bir şey görememiş oldular.

Play-off maçlarında Rusya son maçın son seti 12-14 biten maç ile 5. maçı ancak gördü. Bu beşinci maçı Tursunov alınca Rusya grupta kaldı. İsrail ise 5. maçta Kanada'ya yenilerek gruba veda etti. Bu eşleşmede 3 günde 10 saate yakın tenis oynayan Pospisil hem kahraman hem de yeni evlatlığımız oldu. Şili Gonzalez'in de maçından çekilmesiyle iyice kan kaybetti ve bir ölü maç kazanrak yerini İtalya'ya bıraktı. Hindistan Japonya'ya elenip grubu terkederken, Avusturya Belçika'yı, Hırvatistan da Güney Afrika'yı aynı skorla geçti. 2009 finalisti Çek Cumhuriyeti de Romanya'yı 5-0 ile geçerek gruplarda kaldı.

Tamamlanmayan son maç İsviçre ile Avustralya arasında oynanıyor. 5. sette skor 5-3 iken ve Hewitt maçta kalmak için servis atıyorken hava karardığı için maç ertelendi. Buradan alamaması lazım Avustralya'nın ama Wawrinka'nın işine akıl sır ermez.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nadal'dan US Open sonrası bu kadar net skorlar beklemiyordum, acıdım Gasquet ve Tsonga'ya resmen. Tsonga bi ara sinirlenip panoları tekmeledi zaten. Maçtan sonra da çok hata yaptım gibi görünüyor ama aslında öyle değil, Rafa'nın toplarını çevirmek çok zor vs vs demiş.
Nole'e de şunu söylemek istiyorum : al kırdın kırdın sonunda !
İşin şakası umarım ciddi bir problemi yoktur. Bu maçlara çıkmasa olmipiyata seçilemeyecek miydi Nole ? Bir bilginiz var mı ?

Russell dedi ki...

Hayır, hali hazırda garantideydi Olimpiyat bileti. Bir kahramanlık hikayesi yaratmak istedi ama maalesef sonu kendisi için çok kötü bitti.

Emre dedi ki...

Zaten çok sağlam değildi Djokovic. Şansını denedi olmadı. Belliydi ki Potro'yu Djokovic'ten baska kimse yemezdi Sırbistan takımında. Tek Nole'nin sansı vardı. Oda fit olmadığından beceremedi. 2012 Londra'da yükü 2 katına çıktı Djoker'in. Altını alamazsa Messi için söylenenler söylenebilir. ( Ülkesi için oynamıyor ) :)) - Şaka bir yana umarım Djokovic'in durumu ciddi değildir de hemen kortlara geri döner. Son dönemde muazzam keyif veren adam o. olmayışı biz tenisseverleri derinden etkiler.

Russell dedi ki...

Vallahi ilk 5-6 aylık dilimde ben de heyecanla takip ediyordum ama özellikle şu Amerika turunda beni çok baydı. Sağlıklı olsun, oynasın isterim ama aynı şekilde kazanmaya devam etmezse pek keyif verici bir şey olmaz.

kirpi dedi ki...

@Russell

Önemli olan Bodo'yu baymamış olması ama :)

Emre dedi ki...

Djokovic'in 2010 davis cup'u kazanması herkese göre bu yıl ki performansının baş noktası olarak gösteriliyor. Çoğu insan bu yeniden doğuşu o finale ve kazanılan kupaya bağlıyor. 2011 Davis Cup'ı Del Potro'nun Arjantin'i veya Nadal'ın İspanya'sının kazanması durumunda bu ikilinin birinden 2012'de böyle bir egemenlik görebilirmiyiz? Zira Del Potro'dan görmek hayal gibi gelsede Nadal bu fırtınayı buradan başlatabilir mi?

kirpi dedi ki...

Davis Cup'ı kazanmak demek, sezonu kazanarak kapatmak demek. Bir de takım ortamı, insanların sizi omuzlarında taşımaları falan sezon arasına olumlu bir yaklaşımla girilmesine neden oluyor, bu da yorucu bir sezonun sonunda oyunculara kendilerini geliştirmek için tekrar antrenmanlara dönecek motivasyonu veriyor. Yani önemli olan motivasyonu sağlamak, yoksa sadece Davis Cup kazanmanın oyuncunun kendine olan güvenini artıracağını düşünmüyorum pek. Ama mesela Sırbistan-İspanya finali olsa ve kilit maç Nadal-Djokovic olsa farklı olabilirdi.