21 Eylül 2011 Çarşamba

Dedemiz Maç Kazandı!

43'lük dedemiz Thomas Muster bu sene çok yaklaşmış ama henüz maç kazanamamıştı. Geçen hafta beklenmedik şekilde Todi Challenger'de sezonun ilk galibiyetini Arjantinli sağlam toprakçı Leonardo Mayer'e karşı aldı. Hem de 4-6 3-5 geriye düştüğü maçı çevirerek.

O maçı izleme fırsatımız olmadı ama ikinci turda Fischer karşısında izledik. Bu sene mart ayında Barletta'da dedemize 3 oyun bırakmıştı toprakta Fischer. Bu maçta da ilk seti 19 dakikada 6-0 ile alınca aynı hikaye yazılıyor gibiydi. Ama ilk sette berbat oynayan Muster, ikinci sette iyi servisler, agresif forehand'ler ile 6-2'lik çok rahat bir set çıkarttı. 3. setin ilk 5-6 oyunu ömür törpüsü gibiydi. 10 dakikalık oyunlar, çevirilen servis kırma puanları, karşılıklı kırılan servisler derken 5-3'lük üstünlüğü yakaladı Muster. Fischer servisinde 40-40'ı buldu ama maç puanını bulamadı. Sonra kendi servisinde çok gerildiğini belli edercesine arka arkaya yaptığı basit hatalarla servis kırdırdı. 6-5 gerideyken 0-40'ta üst üste forehand winner'lar ve bir de ace ile 3 maç puanı kurtardı. Ama tiebreak'te daha üstün olan yine Fischer'di. 7-2'lik tiebreak setiyle maçı bitirdi.

Geçen sene geri dönüşünden sonra ilk galibiyetini aldığı Ljubljana'da oynayacaktı bu hafta aslında ama Todi'de 2 tane fiziksel olarak yorucu maç oynamasından olsa gerek, oradan çekildi. Oradan kaybedeceği puanları buradan aldığı puanlarla telafi etmiş oldu ama. Muhtemelen ekim ayının sonunda ATP 250'lik Viyana'da, kasım ayında da Salzburg Challenger'da kapalı sert kort turnuvalarıyla sezonu kapatacaktır şanlı dedemiz. Çakma dedeler korksun ondan!

1 yorum:

kirpi dedi ki...

Haaaaaaaaaaa daaaaaaaiiiiiiiiii!!!!!!!!!!