11 Eylül 2011 Pazar

Bir Serinin Sonu

Federer 2003 yılında başladığı her sezonda bir slam kazanma serisine dün itibarı ile noktayı koydu.

2003-2010 yılları arasında her sezonda en az 1 slam kazandı Federer. Bu üst üste 8 yıl demek. Yapılmasının ne kadar zor olduğunu söylemeye gerek bile yok ama yine de kafada canlandırabilmek için Murray'ın bir slam kazanmak için her yıl ne kadar çaba gösterdiğini ve bunu başarsa üzerinden ne kadar büyük yük kalkacağını düşünmek yeterli.

Yakın gelecekte bir başkası bu başarıyı tekrar edebilir mi orası meçhul. Kazandığı slam sayısında dönem dönem rekabetteki boşlukların da etkisi olabilir ama 8 yıl üst üste slam kazanabilecek durumda olması, neredeyse 2 tenis nesli eskitip hala bunu yapabilmesi başka bir şeyleri ifade ediyor.

Sevip sevmemek ayrı mesele ama bence tenis tarihindeki en dikkat çeken serilerden birinin bitişine şahit olduk. Darısı diğer tenisçilerin başına diyelim, yapmaları gereken çok iş var...

3 yorum:

Emre dedi ki...

Nadal geçebilir. 2005'ten beri her sene en az 1 tane ( RG arka bahçesi zaten ) kazanıyor. 2011'de 7 oldu. 8'i geçme sansı cok yüksek ve oyunsal anlamda da yapabilmesi en muhtemel oyuncu bence Rafa. 2012 ve 2013'te en az 1 Grand Slam kazanır bu rekoru bitirir kanatindeyim.

Not: Federer 9 yıl mı? 8 yıl mı? kazandı en az 1 tane. 2003-2010 arası 8 sezon oluyor sanki.yanlışım varsa özür dilerim.

kirpi dedi ki...

Ahahha doğru evet :) Uykusuzluğa verin bu seferlik...

Adsız dedi ki...

Roger'ın maç sonundaki röportajı sözün bittiği yer. Rafa destekçisi olarak 1 dakikasını ancak izleyebildim. Sporculara da yazık, böyle bir yenilgiden sonra işin gücün yoksa röportaj ver. Adam ağlamamak için kendini zor tuttu. Roger'ın kanıtlaması gereken hiçbirşey yok,mükemmel bir kariyere sahip, umarım çok üzülmez bu yenilgiye.