12 Eylül 2011 Pazartesi

Yaptıkları Yanına Kar Kalanlar

Serena Williams’ın dün yaptıklarını görmeyen bilmeyen yok. Kort içinde cezasını çekti, kort dışında da çekecek. Çeksin de. Tartışılacak tarafı yok zaten.

Ama ben bu postu yaptıkları görülmeyen(!) ve duyulmayan, hem kort içinde ceza görmeyen hem kort dışında hakettikleri cezayı görmeyecek olan, “yaptıkları yanına kar kalanlar” grubuna ayırdım.


Videoda görüldüğü üzere Petzschner büyük bir rahatlıkla yalanını söylüyor, Fyrstenberg ve Matkovski belki de maçı çevirebilecekleri bir noktada servis kırdırıyor ve devamında oyun da alamıyorlar.

Gerçek birer çiftler emekçisi olan, reklam geliri ve turnuva ödülü namına pek bir şey göremeyen Polonyalı ikilinin hakkı bir güzel yeniyor. Maçla ilgili haberlerde biz bu yalanı değil Melzer ve Petzschner’in ne kadar başarılı olduklarını okuyoruz. Kortta yapılan kortta kalıyor, Melzer ve Petzschner “şampiyon” oluyorlar.

Ne güzel değil mi? İnsanlar kortta yalan söyleyerek şampiyon olmaya devam ediyor ve bu herkesçe görüldükten sonra bile şampiyon sıfatıyla gezinebiliyorlar. Umarım Petzschner emekli olduktan, bir başka deyişle iş işten geçtikten ve yapılacak bir şey kalmadıktan sonra itirafta bulunmaz diğerleri gibi. Yapanın güya vicdanını temizlemekten başka bir işe yaramayan bir itiraf daha duymak istemiyorum.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

çok acayip bi olaymış bu. yani bi puan için orda rakibinin yüzüne baka baka yalan söylemek.. büyük ayıp etmiş peşner.

kirpi dedi ki...

Acaip bir olay olmasını geçtim bir tane haber sitesi de bunu yazsa yani... Tekler maçlarında da oluyor böyle şeyler ama ne kimsenin umrunda ne de bir ceza veren var. Yazık...

Russell dedi ki...

Çiftler maçları ilgisizliğe mahkum. Bir grand slam finalini bile izleyemiyoruz maalesef.

MELİH dedi ki...

Araştırmacı gazetecilik diye buna derim, şimdilerde yok artık böyleleri :) Tebrikler.

SelçuK dedi ki...

Elinize saglik bu tur kirli insanlari bize gosterdiginiz icin sporda boyle insanlari gormek istemiyoruz maalesef tarih bu olayi degil kirli sampiyonlugunu yazacak:(

Adsız dedi ki...

Kimsenin umrunda olmaz elbette,çünkü Rafael Nadal'ın aldığı molaları tartışmak ve ona sallamak en kolayı. Bir adet şamar oğlanı varken ne gerek var başka tenisçileri eleştirmeye.
Yazdıklarımda duygusallık payı da var reddetmiyorum ancak insanların ısrarla başka tenisçilerin net ahlaksızlıklarına gözlerini yumup saçma şeyleri tartışması artık bıktırdı.

Adsız dedi ki...

nadalı da federeri de darmaduman etti bu sezon bi maç hariç (rg-sf-2011). insanların djokovic'e sallamasının tek nedeni bu. en büyük rakiplerini kortta çaresiz bıraktı diye ne ahlaksızlığı kaldı ne şamaroğlanlığı. sorsan seyirciden destek istedi, dans etti taklit yaptı diye sevmezler ama bunlar işin bahanesi. ( yukardaki msjda novak kastedilmediyse bu msj'ı dikkate almayınız.)

Russell dedi ki...

Nadal'ın donu kaçtı bu arada, Nike ona yeni don yapsın, ehehehehe.

kirpi dedi ki...

@Adsız 20:46

KEşke önce postu okuyup sonra yorum yapsaydınız. O kadar alakasız kaçtı ki anlatmam mümkün değil.

Adsız dedi ki...

tekrar selam. postu okumuşum okumasına da tamamen yanlış anlamışım. msj'ına cevap verdiğim arkadaştan ve siz blog sahiplerinden özür dilerim. benim eşekliğim. msj'ı imha edebilirsiniz.

yine de o tarz düşünceye sahip birçok federer ve nadal taraftarı var. anlatmak istediğim oydu. kusura bakmayın tekrardan !

kirpi dedi ki...

@Adsız

Problem değil. Ben videoyu koyunca yeterince açık olur sanmıştım konu ama tam da olmamış demek :)