27 Temmuz 2011 Çarşamba

WTA ve ATP: Salı Sonuçları

İlk turlar tamamlanırken maç sayısında da artış oldu tabi düne göre.

Beylerden başlayalım. Gstaad'ın kızıl topraklarında Niemienen Hanescu'yu, sempatik Marcel dediğim Granollers de Bohli'yi rahat geçerken kalan maçlar 3 sette tamamlandı. Bu yıl garip bir şekilde toprakta iyi sonuçlar alan FLo da Lammer'ı geçerken epey zorlanmış. Diğer turlayanlar Gimeno-Traver, Gil, Benneteau ve Giraldo.

Umag'da Russell'ın biriciği Ferrero'nun biraz şanslı turladığını görüyoruz. İlk setini kaybettiği maçın üçüncü setinde rakibi M. Gozalez maçı bırakmış. Geçen sene toprakta dikkati çeken de Bakker sürünmeye devam ediyor ve ilk turda Starace'ye elenmiş 3 sette. Burada diğer turlayan isimler Robredo, Seppi, Volandri, Berlocq, Fognini ve Rochus. Ayrıca dün akıbetini sorguladığım Vagnozzi de çim sever tenisçi Haase'ye 3 sette elenmiş. Hiç yakıştıramadım.

Los Angeles'da yaşı ilerlemiş sakatlık mağdurlarından Gonzo ve Haas sevenlerini üzerken yılların eskitemediği azmiyle James Blake, Berrer'i mağlup ederek 2. turu gördü. Gonzo Kunitsyn'e, Haas ise ukala Dimitrov'a elendi burada. Gulbis bir kıyamet alameti olarak Malisse'yi 3 sette geçerken, Muller ve bu sene parlamaya başlayan Bogomolov Jr da 2. tura geçen isimler oldular. Yanakları sıkılası, kulakları çekilesi, dili koparılası yeni evlatlığımız Harrison bir başka genç isim Berankis'i 3 sette mağlup etmiş.

Kadınlarda bir önceki postta bahsettiğimiz Serena dehşeti dışında Stanford'da Kirilenko ve Ivanovic aldıkları sonuçlarla dikkat çektiler. Kirilenko tabi ki Georges'i rahat geçerek ve Ivanovic de tabi ki Morita'ya rahatça yenilerek dikkatleri çektiler. Tek slamlik poster tenisçisi görüntüsü çizen Ivanovic maçta servis için topu havaya atarken epey bir zorlanmış. Bu arada antrenmanlarda fizyoterapisti sağ omzu ile epeyce uğraşıyordu, biraz beklemek lazım formu ile ilgili bir yargıya varmadan önce. Bir tane maçın bile final setine gitmediği turnuvanın 2. gününde diğer turlayan isimler Lisicki, Radwanska, Hantuchova ve Erakovic.

Washington'da Pazsek yakaladığı formun devamını getirerek Oudin'i 3 sete elemiş. Oudin çin başarı sayılabilir. Keothavong Brianti'ye ve Dokic de Zhang'e elenmiş burada. İkisi de çok şaşırtıcı sonuçlar değil. Emektar tenisçi 37 yaşındaki Craybas (herkes Date-Krumm'un yaşına odaklanmışken WTA'da ara dahi vermeden oynayan ve yaşı 37 olmuş bir tenisçinin varlığından kaç kişinin haberi vardır merak ederim) Zheng'i 3 sette geçmiş. Falconi, Bouchard, Petrova, Peer, Kudryavtseva ve Brengle turlayan diğer isimler.

Hiç yorum yok: