25 Temmuz 2011 Pazartesi

29. Hafta Şampiyonları

Bakü'de İstanbul'un yerine gelen turnuvayı Vera Zvonareva, finalde vatandaşı Ksenia Pervak'ı 6-1/6-4 ile geçerek kazandı. Pervak bir dönem İpek'in de çiftler partneriydi. Turnuva fazlasıyla zayıftı birkaç isim dışında ve ana tabloya giren son oyuncunun sıralaması sanırım 350-360 gibi bir şeydi. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı Anastasia Pavlyuchenkova ise 2. turda Voskoboeva'ya elendi. Çok önemli değil ama iki maçta yaptığı çift hatalar önemli ve gelecek için tehlike arz ediyor. İlk tur maçını kazanırken 25 çift hata yaparken, ikinci tur maçını kaybederken 27 tane çift hata yaptı. Rekor 31 ile hala Anna Kournikova'da, telaş yapmayın.

Atlanta'daki turnuvayı finalde Isner'i 3 sette yenen Fish kazandı. Geçen sene de bu turnuvada aynı final olmuştu ve Fish yine 3 sette kazanmıştı. Isner kariyerinde vatandaşlarına karşı oynadığı finallerde 5'te 0 olmuştu böylecek. Fish'e kaybettiği finallerin yanısıra geçen sene Belgrad'da Querrey'e karşı da maç için servis attığı finali kaybetmişti. Kaybetmekten de öte, ucuna kadar getirip veriyor yani. Bu maçta da ilk seti aldıktan sonra ikinci setin tiebreak'inde de 5-1 öndeydi. 6-4'te de 2 maç puanı şansı yakaladı ama üst üste 4 puan kaybederek önce tieberak'i, sonra da son seti 6-2 kaybetti. Isner yine de fena gözükmüyor Amerika Açık öncesi. Önce Newport şampiyonluğu, şimdi de bu final...

Burada ayrıca 19'luk Harrison yarı finale kadar geldi Sugita, Malisse ve Ram'ı yenerek. Yarı finalde Fish'e iki sette kaybetti. Bu sonuçla kariyerinde ilk defa ilk 100'e girdi Harrison.
Hamburg'da haftanın en prestijli turnuvası vardı ve sürpriz bir şampiyon çıkardı. Finalde Almagro'yu 6-4/4-6/6-4 mağlup eden Fransız Gilles Simon kariyerindeki en büyük şampiyonluğunu kazandı. Eski dünya 6 numarası Simon, bu sonuçla 11 numaraya kadar yükseldi ve muhtemelen en geç Amerika Açık sonrası ilk 10'a tekrar geri dönecek. Almagro da bu sonuçla ilk 10'a tekrar girdi 10. sıraya yükselerek.

Hamburg'daki bu turnuvada elemelerden gelen Marsel de ilk turda Petzschner'i yenerek 2. tur oynamayı başarmıştı, hatırlatalım.

Hiç yorum yok: