25 Temmuz 2011 Pazartesi

ATP'de Bu Hafta

Bu hafta 3 ufak turnuvayla geçiliyor ATP. Los Angeles, Gstaad ve Umag'da turnuvalar. Los Angeles'teki turnuva US Open Series kapsamında ve tabii sert kortlarda. Diğer iki turnuva ise Avrupa topraklarında oynanıyor. Genelde tablolar zayıf gözüküyor.

Gstaad'da Almagro 1 numaralı seribaşı. Yeter artık, bırak şu toprağı da sert korta geç demek istiyorum. Geçen hafta Hamburg finaliyle ilk 10'a tekrar geri döndü (onu finalde yenen Simon da 18'den 11. sıraya yükseldi). 2 numaralı seribaşı ise Wawrinka. Youzhny, Verdasco ve Feli Lopez diğer önemli seribaşı isimler. Wawrinka buraya yorgun gelmiyor, evinde oynuyor ve kurası da kolay gözüküyor. Turnuva için favori Wawrinka gibi gözüküyor. Plase olarak Verdasco diyorum.

Umag'daki turnuvaya toprakçılar ve Hırvat oyuncular doluşmuş. 1 numaralı seribaşı Chela ama son form durumu ve kolay olmayan kurası göz önüne alındığında burada kazanmak için pek şansı yok gibi. Geçen senenin şampiyonu Ferrero ilk turda Maximo Gonzalez ile oynuyor. Onu geçecektir muhtemelen. 2. turda Ljubicic ile karşılaşacak eğer geçerse. O zorlayabilir Ferrero'yu. Onu da geçebilirse finale kadar yolu açık gözüküyor. 2 numaralı seribaşı Dolgopolov buraya formsuz gelen bir başka isim. Çeyrek finalde ev sahibi Dodig ile eşleşebilir ama Dodig de geçen hafta bir challenger oyuncusu olan Knittel'e 2 sette kaybetmişti Hamburg'da. Şöyle bir bakıyorum da aslında, seribaşı oyuncuların hepsi formsuz. Chela, Dolgopolov, Robredo, Seppi, Dodig... Geçen hafta Hamburg'da iyi tenis oynayan Cilic'in şansı olabilir. Şampiyonluğunu savunmaya gelen Ferrero da önemli adaylardan biri bence.

Los Angeles'te 1 ve 2 numaralı seribaşı isimler Fish ve Del Potro. Baghdatis ve geçen hafta Atlanta'da yarı finale yükselerek kariyerinde ilk kez ilk 100'e giren Harrison göze çarpan isimler. Fish yorgun geldiği için burada en önemli favori Del Potro. Fish'in tarafına düşen Baghdatis de finale kadar gelebilir. Baghdatis demişken onunla alakalı önemli bir notu da aktaralım. Murray'dan ayrıldıktan sonra Kohlschreiber ile çalışmaya başlayan Miles McLagan, Kohlschreiber ile geçen hafta ayrıldı ve Baghdatis ile çalışmaya başladı. Amerika sert kort sezonu boyunca birlikte çalışacakları kesinmiş en azından ve McLagan, Kıbrıs'a uçmuş dün. Wimbledon'da iyi gözüken Baghdatis yine klasik hale gelmiş şekilde beklentileri boşa mı çıkaracak, yoksa bu sefer hakikaten çok iyi sonuçlar alabilecek mi, göreceğiz.

Hiç yorum yok: