14 Temmuz 2011 Perşembe

Davis Kupası Play-Off Eşleşmeleri

Davis Kupası yarı final eşleşmeleri hakkında birkaç post altta yazmıştık. Bu sabah ise play-off kuraları çekildi. Kısacası alttan gelen 8 takımla, bu sene "World Group"ta ilk turda kaybeden 8 takımı eşleştirecek ve gelecek sene World Group'ta hangi takımların yer alacağını, hangi takımların üstte kalacağını, hangi takımların bir alt gruba düşeceğini, hangi takımların bir üst gruba yükseleceğini belirleyen eşleşmeler. En az yarı final eşleşmeleri kadar zevkli olur bu eşleşmeler de.

Eşleşmeler şöyle oluştu (ev sahiplerini başta yazıyorum):

Romanya-Çek Cumhuriyeti
Rusya-Brezilya
İsrail-Kanada
Güney Afrika-Hırvatistan
Şili-İtalya
Japonya-Hindistan
Belçika-Avusturya
Avustralya-İsviçre

Eşleşmeler Amerika Açık finalinden 5 gün sonra oynanacak. Kısa kısa değerlendirelim. Romanya biraz da kura şansıyla buraya geldi. Ev sahibi de olsalar Berdych'in oynaması halinde şansları olduğunu düşünmüyorum ki, Berdych Amerika Açık'ta inanılmaz şekilde ilerlemezse oynayacaktır.

Rusya, hızlı-kapalı sert kortu seçip Brezilya'yı döve döve yener. Bellucci malum, toprakçının hası. Onun dışında da iyi adamları yok. İsrail-Kanada eşleşmesi tamamen Raonic'e bağlı. Raonic ameliyat oldu ve 6 hafta yok en az. Amerika Açık'a yetişip yetişmeyeceği belli değil. Bu eşleşmede oynar mı? Oynarsa ne kadar sağlıklı şekilde oynar? Sağlıklı olsa da form durumu iyi olur mu? Bunların hepsi soru işareti. Hazır bir Raonic, Kanada'ya galibiyet getirir. Hazır olmayan bir Raonic, İsrael'e galibiyeti getirir. Raonic oynamazsa İsrail'in kazanması hemen hemen garanti gibi zaten.

Güney Afrika, ev sahibi olmanın da avantajıyla Kevin Anderson ile 2 galibiyet alabilir ama diğer maçlarda Hırvatistan'ın fire vereceğini sanmıyorum. Zor da olsa Hırvatistan gelir buradan. Şili'nin İtalya'ya kaybedeceğini düşünüyorum. Fernando Gonzalez burada kritik isim tabii ama o da 2 sene önceki top 10 Gonzo'su değil. Sağlıklı şekilde oynasa bile 2 maçını kazanacağının garantisi olmaz. Gonzo'nun dışında da Şili'nin ilk 100 oyuncusu bile yok.

Japonya, Nishikori ve Ito/Soeda'dan biriyle hızlı sert kortlarda Hindistan'ı geçer diyorum. Çiftler Hindistan'ın kesin. Japonya, Hindistan'ın 2. oyuncusuna maç vermez. Düğüm Nishikori-Devvarman maçıyla çözülür. O maçı Nishikori'nin alacağını düşündüğüm için burada favorim Japonya. Belçika, Avusturya'yı eleyecek bence. Malisse, Rochus ve Darcis. Hepsi şu aralar çok formda. Karşıda Melzer dışında sağlam oyuncusu olmayan bir Avusturya var, ki Melzer de çok formsuz. Ev sahibi avantajı da var Belçika'da, kotarırlar bu seriyi.

Son seri, amblajı en janjanlı olanı. Avustralya, İsviçre'yi ağırlayacak. Geçen hafta Portekiz serisinde oynadığı maçlarla 2012 Olimpiyatları için oynaması gerektiği maçları tamamlayan Federer, Amerika Açık'tan 5 gün sonra oynanacak bu seri için Avustralya'ya uzuuuuuun bir yolculuk yapmaz. Bence. Amerika Açık'ta final falan oynarsa hele, Davis Kupası'na gitmeyeceğine eminim. Erken elenirse öyle bir ihtimal var. Wawrinka'dan bile şüpheliyim ben. Avustralya ise Hewitt ve Tomic ile oynar. Bu seriyi Avustralya'nın alacağını düşünüyorum Federer'in oynamayacağını hesaba katarak. Federer oynarsa iş tamamen değişir tabii.

Hiç yorum yok: