15 Temmuz 2011 Cuma

Bırakan Bırakana

Gün içinde biri ATP biri WTA'da olmak üzere 2 oyuncu tenis kariyerlerine nokta koydu.

31 yaşındaki Avusturyalı Sybille Bammer, Wimbledon'dan sonra tenisi bırakıp 9 yaşındaki çocuğuyla ilgilenip aile hayatı üzerine yoğunlaşacağını söylemişti. Ama son turnuvasını oynamak için kararını değiştirip Bad Gastein'da wild-card aldı. İlk turda maç puanı kurtardığı maçta Simona Halep'i 3 sette geçmeyi başarmıştı. İkinci turda vatandaşı Yvonne Meusburger'e fazla direnemeden yenildi ve tenis kariyerini noktaladı. Maçtan sonra yaptığı açıklamada Muster gibi yıllar sonra geri dönmeyeceğini açıkladı. Kesin nokta yani.

Erkeklerdeki emeklilik kararı ise İspanyol Oscar Hernandez'den. 33 yaşındaki tecrübeli raket, 2009'dan bu yana sakatlıklarla boğuşuyordu ve geçen yıl olduğu ameliyatın ardından yataktan kalkıp yürümeye başlaması bile zaman almıştı. O dönem kendisiyle yapılan röportajda geri dönmek için çok istekli olduğunu, 2011 yılının ortalarından itibaren oynamak istediğini söylemişti ama iyileşme süreci beklediği gibi iç açıcı gelişmemiş olmalı ki tenis kariyerini noktalamış.

İkisi de tenisi çok yakından takip etmeyenler tarafından bilinmez ama ikisi de hatrı sayılır bir süre boyunca ilk 100'de tutunmayı ve önemli turnuvalarda sıkça boy göstermeyi başarmış oyunculardı. Tenisten sonraki hayatlarında başarılar dilemekten başka yapacak bir şey yok artık onlar için.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bammerin Serena Williamsa! karsi head to head de 2-0lik ustunlugu varmis.Bu yettide artti bile:D Saygiyla aniyoruz...