14 Temmuz 2011 Perşembe

Bakü Tenis Akademisi



Azerbaycan Devlet Televiziyası'nın (kısaca AZTV) yeni açılan Bakü Tenis Akademesi tanıtımı. Nefis gözüküyor açıkçası. Nereden çıktı derseniz bu akademi, durduk yere çıkmadı tabii. Yapımı sadece 2-3 ay önce tamamlanan bu akademinin yapılma sebebi bu sene Azerbaycan'ın WTA turnuvası düzenleyecek olması. Geçen sene tam bu tarihte İstanbul'da düzenlenen turnuvanın yerine Bakü aldı diyebiliriz. Yabancıya gitmedi en azından.

Merkez kort 10.000 kapasiteli, ki turnuvanın resmi sitesinde onun da fotoğraflarını görebilirsiniz.

Bu sene ilk kez düzenlenecek olan turnuva eleme maçlarıyla cumartesi günü başlayacak. Eğer çekilmezlerse, ki şu saatten sonra pek olası değil, Zvonareva ve Pavlyuchenkova turnuvanın ilk 2 seribaşı olacak. Zvonareva geçtiğimiz hafta Türkiye'de hem tatil hem antrenman yapmıştı zaten. Bu turnuvayı gitmesi mantıklı duruyor o yüzden. Pavlyuchenkova da geçen sene İstanbul şampiyonluğundan kazandığı puanları Bakü'de korumak isteyecek.

Teniste tesis sorunu başta olmak üzere çok zayıf kalan Azerbaycan için çok güzel bir adım. Klasik federasyon yetkilisi gibi bu turnuva sebebiyle bir sürü tenisçi çıkacak, yıkacak ortalığı Azerbaycanlı tenisçiler demiyorum ama az ya da çok bir etkisi olacağı kesin. Hayırlısı olsun diyelim.

2 yorum:

Korhan dedi ki...

çağla'ya wild card gelir mi acaba?

Russell dedi ki...

yok, sanmam. facebook sayfasını karıştırdım. wild-card'ları 1 tane kendi oyuncuları varmış, ona vereceklermiş. geri kalanlarını da özbek oyunculara.