2 Mayıs 2011 Pazartesi

Sarasota Challenger: Blake Şampiyon

Hemen altta kirpi Gonzo'nun kompleks yapmayarak sakatlık dönüşü challenger turnuvası oynadığını söylemişti. Bir başka örnek James Blake bu anlamda. Tabii onun durumu Gonzalez'den daha farklı çünkü o zaten sakat değildi. Daha doğrusu sezon başında sakatlığından ötürü Avustralya Açık'ı kaçırdı ve sezona şubat ayında ABD'deki sert kort turnuvalarıyla başladı ama oraya kadar puan kaybettiğinden ilk 150 dışına çıkmıştı bile. O turnuvalarda genelde bir maç kazanıp ikincisinde elendi ve çok da sıra atlayamadı. Dolayısıyla challenger oynamak zorunda kaldı.

Geçen hafta ABD'de bir başka challenger turnuvası oynamıştı sert kortta ve onda yarı finalde Donald Young'a 3 sette kaybetmişti. Bu hafta Sarasota'da toprak kortlarda bir challenger turnuvası oynadı ama bu kez kazandı. Yarı finalde bu sene Houston'ın toprak kortlarında ilk ATP şampiyonluğunu alan Ryan Sweeting'i yendi iki sette, ki skoru çok ilginç maçın. 6-2/7-6(15). Evet ikinci set tiebreak'i 17-15 bitti. Kaç tane set puanı çevirdi Blake bilmiyorum ama kafadan 5-6 tane olmalı. Finalde ise bir başka çıkışta olan ABD'li Bogomolov'u 6-2'lik iki setle perişan etti. Bu sonuçla 105-110 gibi bir yere yükseliyor sıralamada Blake. Bu hafta da ABD'deki bir challenger turnuvasında oynuyor ve orada final yapması halinde top 100'e geri dönecek.

Özellikle son 1-1.5 yıldır özgüvenini kaybetmişti. Üst seviyede sürekli ilk turlarda, ikinci turlarda takılıp duruyordu. Birkaç challenger turnuvası oynayarak maç pratiği ve özgüven kazanmak doğru seçim Blake adına. Çim sezonunda iyi de kuralarla bir şeyler yapabilir.

Hiç yorum yok: