6 Mayıs 2011 Cuma

Madrid: Çeyrek Finaller

Kadınlarda 2 tane 3. tur maçı çarşamba günü oynanmıştı. Cibulkova, Sharapova'yı; Kvitova ise Zvonareva'yı mağlup etmişti. Diğer 6 maç ise dün oynandı.

Yukarıdaki görüntüsüyle bizi 2002 Dünya Kupası'na götüren Mattek-Sands (anlayan anladı), 3 numaralı seribaşı Schiavone'yi iki sette geçmeyi başardı. Agresif oynayan ve forehand'i ile oyunu dikte etmeyi seven bir oyuncu Mattek-Sands. Bu hızlı toprak zemini ona uygundu açıkçası. Schiavone, Roma'da daha iyi olacaktır. Çeyrek finalde Li ile oynayacak Mattek-Sands. Bu maçta da şansı olacaktır.

Goerges yine yaptı! Safina karşısında kazanmasına rağmen çok yorgun gözükmüştü ve Wozniacki'yi bu sefer yenemeyeceğini düşünüyordum ama üst üste ikinci kez yenmeyi başardı Alaman raket dünya 1 numarasını. Maça 5-10 dakika bakabildim ve Stuttgart'taki maçlarına benzer manzaralar vardı aslında. Bu kez 3 sette kazandı Goerges. Maç sonu winner istatistiklerinde makas çok açıktı (36-11). Goerges iyi de bir servisçi olunca bu hızlı kortların avantajını aldı. Wozniacki forehand'ini bir silah haline getirmedikçe Roland Garros'u kazanması için büyük şansa ihtiyaç duyacak biri. ABD'nin Har-Tru (yani yeşil) toprağında kazanıyor olması Avrupa'daki kırmızı toprakta iyi olduğu anlamına gelmiyor. İkisi gerçekten farklı şeyler.

Pavlyuchenkova, Azarenka ve Safarova diğer kazananlardı. Pavlyuchenkova'yı sene sonunda İstanbul'da istiyorum, o yüzden bu sonuç iyidir, güzeldir, cicidir. Goerges ile oynayacak çeyrek finalde. Kim kazanırsa sevineceğiz. Diğer çeyrek final eşleşmesi Azarenka ile Safarova arasında. İlk 3 maçında sadece 5 oyun bırakan Azarenka'nın yeni kurbanı biraz direnebilir.
Günün sürprizi erkeklerde Thomaz Bellucci'den geldi. Brezilyalı uzun süredir formsuzdu. En iyi olduğu toprakta bile olur olmadık maçları kaybediyor, kötü de oynuyordu. Bu turnuvada kendini toparlamış gibi. Önce ilk iki turu geçti, şimdi de Andy Murray'i sadece 6 oyun vererek elemeyi başardı. Murray'nin Monte Carlo'daki iyi performansından sonra klasik toprak performansına dönmesinin de bu kadar rahat kazanmasında etkisi var tabii. Yine de basit hataları azalttığını, forehand'i ile çizgilere yakın topları daha istikrarlı vurduğunu ve servisinin daha etkili olduğunu söylemek lazım. Çeyrek finalde oynayacağı Berdych, ona dün Murray'nin verdiği kadar oyunu dikte etme izni vermeyecektir muhtemelen. Bu kez bir sürpriz şansı az.

Ferrer-Djokovic eşleşmesi bekleniyordu ve oldu. Güzel de oldu. İkisi de ikişer sette kazandı ama Djokovic'in galibiyeti çok daha etkileyici oldu. Guillermo Garcia-Lopez'e sadece 3 oyun verdi. Daha da etkileyici olan Nole'nin maç boyunca servisinde sadece 2 puan kaybetmesi. İlk servisinde hiç puan kaybetmedi ayrıca. Kaybettiği 2 puandan birisi de çift hatayla geldi zaten. Bu sezon toprakta oynadığı en iyi maçtı açık ara. Ferrer klasik oyununu oynuyor yine. Güzel bir çeyrek final maçı olacak.

Günün merakla beklenen maçı elimizde patladı. Del Potro, kalça sakatlığı sebebiyle turnuvadan çekilerek Arjantin'e geri döndü kontroller için. Roma'da da olmayacak ama Roland Garros'a da şüpheli olduğunu belirten dedikodular geziyor ortalıkta. Ama ben kesinlikle oynayacağını düşünüyorum Roland Garros'ta. Nadal'ın başlangıçta zor görünen kurası böylece fazlasıyla ballı hale gelmiş oldu. Zira çeyrek finalde de alabileceği en zayıf rakiplerden birini aldı: Llodra. Fransız, 3. turda Marsel'in elemelerin ilk turunda kaybettiği Gimeno-Traver'i son set tiebreak'inde geçti. Nadal için çok kolay olacak diyebiliriz ilk bakışta ama bu ikilinin daha önce şu ana kadar ATP Tour'da hiç maç oynamadığını unutmamak lazım. Nadal ilk kez oynadığı oyunculara karşı ise, her zaman biraz zorlanır kağıt üzerinde kolay gözükse de.

Son çeyrek eşleşmesi Soderling ile Federer arasında olacak. İkisi de iki sette kazandı. Soderling'in Tsonga maçı yakın geçti. 7-6 ve 7-5'lik setlerle kazandı Soderling ama iki sette de hiçbir zaman kaybedecek duruma gelmedi. İlk sette 6 set puanı kaçırırken Tsonga'ya set puanı göstermedi mesela. Futboldaki teknik direktör değişikliğinin takımı gaza getirmesi gibi, koçundan ayrılması da Soderling'i gaza getirmiş biraz. Hala en iyi formunda değil tabii ama iyi oynamayan bir Federer'e karşı şansı olacaktır iyi servis atarsa. Federer de bugün Malisse'i rahat geçti ama Lopez maçından daha iyi oynadığını söylemek kolay değil. Malisse, Federer'in match-up olarak rahat yeneceği tipte bir oyuncu ve onun için de rahat bir maç oldu. Federer kazanmak istiyorsa Soderling karşısında biraz daha oyununu yukarı çekmesi gerekecek Federer'in.

1 yorum:

karaktersiz dedi ki...

caro'nun fransa acik'i kazanma ihtimali yok zaten de, bu ihtimalin oldugunu du$unenlerle tani$mak, kayna$mak istiyorum. :) nasil bu kadar pozitif du$unebilirler cidden merak ettim. hadi bi us open, aus open felan olsa neyse de toprak zeminler caro'nun harci degil.

goerges de bu performansi ne kadar surdurebilir merak ediyorum. kirilenko yapamayacak bari goerges ilk 10'u zorlasin. du$uncesi bile cok guzel. ayrica zvonareva'yi kiniyorum. kadin aniden yok oldu sanki yaa.


---spoiler---
rü$tü rencber
---spoiler---