2 Mayıs 2011 Pazartesi

ATP:Madrid Kurası

Şurada.

İlginç bir kura ve heyecan verici maçlar olacak.

Nadal'ın çeyreğinden başlayalım. Kendisi her ne kadar yükseklik ve kort hızı nedeni ile kötü kura çektiğini düşünse de bence fena bir çeyreği yok. Nadal ikinci tur maçını Baghdatis sezondaki ikinci galibiyetini almayı başarırsa onunla, ama olmazsa elemelerden gelen Falla ile oynayacak. Kolay maç. 3. turda ise muhtemel rakip Delpo. Del potro ilk önce Youzhny ile oynayacak ki geçer bence. sonrasında Cilic veya Strace gelecek ki Strace bence daha büyük bir ihtimal. Nadal Delpo maçının galibi çeyrekte çok büyük ihtimalle Melzer ile oynayacak.

Nadal'ın yarısına düşen diğer çeyrekbaşı ise Federer. Federer'in çeyreğindeki isim ise Söderling fakat ben Söderling'in çeyrek final maçını görebileceğine ihtimal vermiyorum. Russell'ın biriciği Almagro'nun daha ilk turda Tsonga'ya yenilmesi ki Tsonga şu aralar iyi durumda değildi pek, çeyrekti diğer seri başı isimin ise bu hafta oynadığı finalde pert bir görüntü çizen Verdasco oluşu Federer'i yarı finale yazmak için yeterli sebepler. Bu çeyrekte ilk turdaki Raonic-Lopez maçı üzücü bir eşleşme olmuş. Çeyreğin diğer tarafına düşseler ve geçen haftakine yakın performans gösterebilseler çeyrek finale gidebilecekken burada biri ilk turda elenirken öbürü Federer'e yem olacak.

Monte Carlo süprizi Murray de iyi kura çekenlerden. Çeyreğe kadar zorlanacağını sanmıyorum. Ona ters gelebilecek bir Simon vardı çeyreğinde ama o da bu hafta yağmur falan derken süründü Estoril'de. Diğer tarafta ise durumunu çözemediğimiz Berdych var. HAftalardan sonra galibiyet yüzü gören Monaco, sempatik Marcel, haftanın şampiyonlarından Davydenko falan var çeyreğin onun tarafına düşen kısmında. Nispeten çeyreğin zor tarafını almış da çeyrek finale gidebilir, o olmazsa Monfils olabilir diyorum. Çeyrekten çıkmaya en yakın isim Murray gibi.

Djokovic'in çeyreği ise daha şenilikli. Novak challenger tadında şampiyonluktan sonra burada zorlu isimlerle karşılaşacak. İkinci tur maçında şanslı kaybeden Rochus veya benim minik kuşum Anderson gelecek. Sıkı bir antreman niteliğinde geçecek bu maçtan sonra Garcia-Lopez'in ilk turda Wawrinka'yı saf dışı bırakmasının da etkisiyle önü iyice açılan Ferrero ile oynar diyorum. Ferrero'yu da geçtikten sonra Ferrer gelecek. Prensimin tarafına bakıyorum ve onu zorlayacak bir fani göremiyorum. Belki yine Mardy Fish ile eşleşir, midesini bozar ve kortta bebek ağlarsa kötü anıları canlanabilir de elenir. Onun dışında pek ihtimal yok. Çeyreğin kazananını Ferrer ve Djokovic'in performansı belirler. Açıkcası birinin kötü oynayan halinin diğerinin iyi oynayan halini yenme gibi bir olanağı yok. İkisi de iyi oynarsa bu Murray'e yarar gibi geliyor zira yıpratıcı bir çeyrek final maçı çıkar gibi buradan.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya sanırsam link yanlış olmuş. Yada bende hala sabah mahmurluğu var :) Link Challenger Tour, Strabag Prague Open'a yönlendiriyor.

Russell dedi ki...

Gonzalez aşkından gözü kör olmuş kirpi'nin, her kurayı Prag sanmış. :) Düzelttim ben.

kirpi dedi ki...

Ya sekmeler yan yana olunca olabiliyor böyle şeyler. Hem copy paste fonskiyonumda takılma yaşadığımı sen de biliyorsun..

Hemen yaz bir senaryo, hemen....

kirpi dedi ki...

Ya sekmeler yan yana olunca olabiliyor böyle şeyler. Hem copy paste fonskiyonumda takılma yaşadığımı sen de biliyorsun..

Hemen yaz bir senaryo, hemen....