29 Mart 2011 Salı

Miami: Izledigim Maclar

Russell ve ben bu aralar kendimizi egitimimize adadigimizdan buralara pek yazamadik. Genel durum degerlendirmesini yarin o yapar diye tahmin ederken goz ucu ile de olsa bakabildigim iki mactan bahsedeyim biraz.

Biri blogun maskotu David Ferrer. Prensimizin yayinlanan ilk macini izlemesek olmazdi tabi. Ferrer ikinci tur macini rahat kazandigindan bu maci merak ediyordum cunku karsisinda son donemlerin formda isimlerinden Somdev Devvarman vardi. Somdev Nadal sevgisini Indian Wells'te dile getirmisti ki oyun tarzi olarak da Nadal'in 2005-2006 donemini andiriyor biraz. Ferrer'in oyunu da Devvarman'a yakin tabi ama atak yonu kesinlikle cok daha fazla. Somdev'in vuruslari Ferrer'e nazaran gucsuz kaliyordu ki Somdev de puan getiren vuruslarini genelde Ferrer'i ters ayakta yakaladiginda buluyordu.

Mac WTA maci kivaminda basladi. "Sen kirdin, ben kirdim" diye diye Somdev 3, Ferrer 2 kez servis kirdirdi ilk sette. Set 64 ile bitti. Beklendigi uzere Ferrer cogu hatasini atak girisimlerinde yapti ki bu normal. Somdev gibi cok iyi defans yapan bir oyuncu ile saatler suren ralliler oynayacak hali yok bizim sevimli prensimizin. Mac ilerledikce Ferrer'in ayarlari duzelmeye basladi beklenecegi uzere. Son sette de adet oldugu uzere 1 kez servis kirdirdi ama 3 kez de rakibini kirarak 62 ile bitirdi seti.

Bugun de Nadal-Lopez macina bakindim. Lopez burada 2 mac kazandi ust uste, hayirdir insallah demistim. Maca da cok iyi basladi acikcasi; iyi servis atiyor, topu iyi yonlendiriyor, hatta backhand vurusundan bile verim alabiliyordu. Nadal ise daha tutuktu. Ilk macinda ilk servisleri biraz daha guvenli kullandiktan sonra bu macta yine daha sert servisler atmaya calisti, ozellikle de macin basinda. Cekismeli gibi gorunen ilk 4-5 oyundan sonra ise Lopez giderek dagilmaya baslarken Nadal'in da vuruslarina denge geldi. Bu macta yuksek toplari da arada kullansa da asil dikkatimi ceken alcak toplara verebildigi spindi. Su herkesin bildigi disari dusecek gibi gorunen ama son anda iceri donen vuruslarindan bolca sergiledi bugun. Genel olarak iyi de oynadi zaten. Macta %60 ile ilk servis atti ilk sette ama bunlarin tamamindan puan aldi . Ikinci sette ise oyuna giren ilk servislerin orani %72'ye cikarken, alinan puan orani %83'e geriledi. Ilk servislerle ilgili guvensizligini atarsa daha da etkili olacaktir. Basit hatalari da azaltmisti Nadal bugun. 3 servis kirma ile 63'luk iki sette bitti mac. Nadal servis kirma puani gostermedi rakibine.

Bu arada sasirtici bir gelisme de Toni Nadal'in bu turnuvaya gelmis olmasi. Gecen haftaki servis rezaleti onun da kafasina takildi sanirim.

2 yorum:

orion dedi ki...

Djokovic'in skorlar nedir ya böyle. Nadal toprakta daha fazla oyun bırakıyor neredeyse.

kirpi dedi ki...

Miami ve Wells'te tablo daha buyuk oldugundan ilk turlar biraz daha rahat geciyor. Ama yine de skorlar dikkat cekici tabi.