20 Aralık 2010 Pazartesi

Haberler

- Arjantin'deki Copa Peuguot turnuvasından bahsetmiştik. Monaco ile Nalbandian gruplarındaki iki maçı da kazanarak finalde karşılaştılar. Final maçını 7-6 6-3'lük iki set sonucunda Nalbandian kazandı. Son gün Moya ile Gaudio'nun gösteri maçı oynaması da planlanıyordu ama burada ufak bir değişiklik oldu. Gauido sakatmış; yerine Guillermo Canas oynamış. Moya 3 sette kazanmış maçı.

- Wozniacki bugün Türkiye'ye gelmiş reklam filmi çekimi için. Her haber sitesinde boy boy fotoğrafları da var zaten. NTV Spor'a bir röportaj vermiş ama o röportajda pek kayda değer bir şey söylememiş. Bildiğimiz sıradan şeyler işte. Benim asıl merak ettiğim Kobe Bryant THY ile anlaştı diye gaza gelen Ermeni diasporasının Wozniacki'yi de tehdit etmesini en yakın zamanda bekliyoruz. Evet.

- Bu hafta İspanya'da bir hazırlık turnuvası daha vardı çoğu İspanyol oyunculardan oluşan. 8 oyuncu, eleminasyon sistemiyle oynanmış bir turnuva. Çeyrekte Almagro, Raonic'i; Kohlschreiber, Granollers'i; Ferrer, Olaso'yu; Robredo ise Ljubicic'i yenmiş. Yarı finallerde Almagro ve Robredo, sırasıyla Kohli ve Ferrer'i yenmiş. Robredo finalde de Almagro'yu mağlup etmiş. 2001'den beri her sezonu top 50'de bitiren Robredo, bu yılı 50 numarada bitirerek son 9 yıl içerisindeki en kötü derecesine ulaşmıştı. Hakikaten onun standartları için çok kötü bir yıldı. 2011'de toparlayacağını düşünüyorum.

- Sharapova, sevgilisi Sasha Vujacic'in maçını izlemiş dün. Vujacic'in Lakers'tan Nets'e takas olmasına üzülmüştür eminim. Los Angeles ile New Jersey bir değil tabii...

- Geçtiğimiz hafta bolca haber geçtiğimiz Avustralya Açık için Amerika ve Avustralya Tenis Federasyonları'nın düzenlediği wild-card turnuvaları sonuçlandı. Rogowska, Dokic'i 2 maç puanı çevirerek mağlup ederken, Matosevic, Luczak'i 5 set sonunda geçmeyi başardı.

- Amerika'da ise Ryan Harrison zorlu bir yarı final maçının ardından finali kazandı. Yarı finalde son seti 9-7 kazanan ve maç için servis karşılamak zorunda kalan 18 yaşındaki genç raket, finalde 2010 Amerika Açık junior şampiyonu Jack Sock'u 4 sette mağlup etti. Harrison geçtiğimiz sene de bu turnuvayı kazanmış ve Avustralya Açık'ta ana tabloda mücadele etmişti. İlk tecrübesinde kaybetmişti, bu sefer kazanabilir iyi bir kurayla... Kadınlarda ise Lauren Davis kazandı. 93'lü raket finalde Coco Vandeweghe'ye sadece 4 oyun bıraktı. Neler yapacağını merakla beklemekteyim.

- Bunlar dışında Fransa Tenis Federasyonu'nun verdiği wild-card'lar var bir de... Onlar turnuva düzenlemeden veriyorlar ama... Kadınlarda Virginie Razzano, erkeklerde Benoit Paire wild-card sahipleri olmuşlar.

- Bir de Asya Tenis Federasyonu'nun wildcard'ı var. Kadınlarda kime gider bilmem ama erkeklerde Go Soeda alır bunu diye tahmin ediyorum. Bunun dışında Avustralya Tenis Federasyonu 4 tane daha wild-card verecek. Bunların da Luczak, Ball, Ebden ve bir başka genç isme gideceğini düşünüyorum. Tomic bence alamayacak...

4 yorum:

orion dedi ki...

Marsel'in de twitter sayfası olmuş. İlgilenenler için:

http://twitter.com/#!/Marsel_Ilhan

Russell dedi ki...

Heh, ben de bir şey unuttum diyordum, şimdi bulduk. :) Marsel'den bir onay almak lazım bir de, gerçekten onun mu diye..

Beril dedi ki...

bu arada size yalan söylemişim antalya'da çekilecek diye özür dilerim :)

kirpi dedi ki...

Hic onemi yok, muhabbet oldu hem :)