7 Kasım 2010 Pazar

Valencia'da Kupa Valencia Sakinine Gitti


Aslinda Basel'de de Basel sakinine gitti ama ayni anda baslayan maclardan ben Ferrer - Granollers macini tercih ettim, Russell ise Federer - Djokovic macini. Ben izledigimi anlatirim, gerisi ona kalir...:)

Fotograftan da anlasilacagi uzere gordugum en komik kupalardan biri David Ferrer'in oldu. Mac zevkli sayilirdi, hem geri cizgide hem de filede guzel puanlar oynandi. Ilk set oldukca cekismeliydi; hatta 40. dakikada daha 6. oyun oynaniyordu ve o ana dek servis kiran yoktu. Ferrer 8. oyunda servis kirdi ancak set icin servis atmayi beceremeyince durum 5-5 oldu. Fakat Granollers bir kez daha servis kirdirinca seti kaybetti. Ikinci sette ise daha setin basinda servis kiran Ferrer avantajini korumayi bu kez basarinca maci da 75-63 ile kazanmis oldu.

Mactan aklimda kalanlar ilk setin baslarinin biraz daha geri cizgide gectigi ancak daha sonra Granollers'in surekli 3. vurusta fileye gelmesiydi. Yoruldu sanirim. Zira Marcel fileye gelmeye baslayinca mac da hizlandi. Granollers ciftler tecrubesini filede konusturduysa da Ferrer'in de eli geri cizgide armut toplamiyor sonucta. Passing shot ile bitirdigi pek cok puan oldu. Ayrica bugun Ferrer file onunde de oldukca basariliydi. Bu iki nokta bugun Granollers'e oynadigi kumari kaybettiren hususlar oldu. Bunlarin disinda ilk servis yuzdesi cok kotuydu; mac genelinde %57. Bir de ayak hareketlerindeki dengesizlik ve tutukluk dikkatimi cekti.

Bu mac sonunda Ferrer yeni 6 numaramiz oldu. Butun sezonu Ferrer asagi Ferrer yukari konusarak gecirdim. Ferrer topu topu 2 kupa kazandi, Grand Slam turnuvalarinin hic birinde ceyrek final goremedi ama yil icindeki istikrarin da bir karsiligi varmis demek. Bu turnuvadan aldigi puanlarla son haftalarin bonuslari Berdych ve Verdasco'yu geride birakacak. Bir de ilk kez ic mekanda kupa kazanmis sanirim. Zaten kazaninca da slam kazanmis gibi pek bir sevindi.



Birer kupa da Murray biraderlere verildi Valencia'da. Andy Murray kardesi taze damat Jamie Murray ile birlikte Bhupathi - Mirnyi ikilisini finalde maglup etti ve kardesiyle birlikte birer komik kupa da onlar kazandi. Bu ikili yari finalde Lopez-Marrero ikilisini yendiler. Marc Lopez Nadal ile yakaladigi cikisi Marrero ile devam ettiriyor gibi. Bu yari final sonucu ile ciftlerde ilk 20'ye giriyor. Nerden nereye...

Hiç yorum yok: