20 Haziran 2010 Pazar

Wimbledon 2010 - Tek Kadınlar Kurası

Roland Garros'ta olduğu gibi blogumuzun diğer yazarı kirpi, erkekler kurasını kaptı. Bana yine kadınlar kurası kaldı. Biraz gecikti, ama ana tablo yarın başlayacağından çok da geç kalmış sayılmaz.

1 numaralı Serena Williams'ın kurası 4. tura kadar gayet rahat gözüküyor. Ama orada bir durmak lazım. Zira bu turda karşısına eski şampiyon Maria Sharapova çıkacak yüksek ihtimal. Masha'nın kurası da gayet iyi ve 4. tura yükselmeye müsait. Çim sezonunda Birmingham'da oynadığı final de olumlu bir sinyaldi zaten. Böyle bir eşleşme olduğu takdirde benim favorim Serena olacaktır. Bu çeyreğin alt tarafı ise Na Li için çok iyi olmuş. İyi bir çim kort oyuncusu olan Çinli'nin çeyrek finale kadar olası en zor rakibi 4. turda Agnieszka Radwanska olarak gözüküyor. Buradan Na Li çok zorlanmadan çeyrek yapar diye düşünüyorum.

3 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki'nin kurası biraz daha zor görünüyor. Pavlyuchenkova, Zheng, Cirstea, Azarenka çeyrek finale kadar olası rakipleri Danimarkalı'nın. Bu sekmedeki Cirstea-Kvitova ve Azarenka-Lucic maçları da ilginç sonuçlara ve güzel tenise gebe. Wozniacki çeyreğinin alt tarafında Sam Stosur başı çekiyor. Roland Garros finalisti, ilk turda sert kayaya çarpmış. Kaia Kanepi ile oynayacak. Eston raket Roland Garros'un 2. turunda Jelena Jankovic'i epey terletmişti. Onu geçerse 4. tura kadar kendisine tehlike yaratabilecek bir rakip görünmüyor. Rezai dışındaki seribaşıları Dulgheru ve Pennetta zaten iyi bir çim oyuncusu olarak bilinmiyorlar. Bu çeyrek tahmin edilmesi zor, sürpriz bir ismin çıkabileceği bir çeyrek olmuş. Wozniacki mevcut form durumuyla soru işaretleri yaratıyor kafada zaten. Stosur da Roland Garros'taki hayal kırıklığından sonra bir kez daha benzer bir koşuyu yapabilir mi, emin değilim.

2 numaralı seribaşı Venus Williams, 5-6-7-8 numaralı seribaşılardan Francesca Schiavone'yi çekerek, zaten favori olduğu Wimbledon'da yarı finale kadar yine çok zorlanmadan gelmeyi garantilemiş oldu bence. İlk turlarda karşısına çıkabilecek iyi rakipler var ama bu kortlarda Venus'ün nasıl oynadığı da malum. 2. turdaki olası rakibi Makarova, dün elemelerden gelip Eastbourne'u kazandı. Üstelik 8 maçında set kaybetmeden. Ama burada Venus'ü zorlayabileceğini bile sanmıyorum. Schiavone, zor kura çekmiş. Zaten çim ona göre değil. İlk turda Dushevina'ya, ona olmazsa Pironkova'ya, ona da olmazsa Shvedova'ya kaybedeceğini düşünüyorum. Buradan Marion Bartoli, Venus'ün karşısına çıkacak isim olabilir çeyrekte.

Venus Williams'ın yarısındaki Jelena Jankovic, ilk turda 94'lü Laura Robson ile oynayacak. Burada 4. turdan ötesini görememiş Jankovic için, çeyrek finale müsait bir kura var; ama ilk maçtan elenirse de çok şaşırmamak lazım. Jankovic'ten sonra Belçikalı Wickmayer bu dilimin en büyük favorisi. Bu çeyreğin yukarısı harika bir eşleşmeye müsait. Clijsters-Henin eşleşmesi... İkisi de geçen hafta oynadıkları çim kort turnuvalarında bazı maçlarda etkileyici performanslar ortaya koydular. Kuraları çok da kolay olmamakla birlikte, 4. tura çıkmak için müsait görünüyor. Bence burada beklediğimiz Clijsters-Henin maçını izleyeceğiz. Aslında sezon başında izlemiştik bu ikilinin karşılaşmasını ama bir grand slam'de, özellikle de Wimbledon'da izlemek çok daha başka olacak. Bu maçın galibi buradan yarı finale çıkacak derim. Clijsters'ı severim, Henin'i sevmem. Dolayısıyla buradan Clijsters gelsin istiyorum ama Henin'in geleceğini düşünüyorum. Eğer öyle olursa yarı finaldeki Henin-Venus maçı, inanılmaz bir maç olabilir. Bırakmadan önce süpürdüğü Roland Garros'tan erken elenmesi, toprak sezonunu çok hafif geçirmesi, geri dönüşünü Wimbledon için yaptığını defalarca söylemesi, geçtiğimiz hafta çimde aldığı şampiyonluk... Bunların hepsi Henin'in bu Wimbledon'ı kazanacağını iddia ederken kullanılabilecek doneler. Son senelerde Serena ve Venus'ün ağır favori olduğu Wimbledon'da, bana göre bu sezon en büyük 3. favoridir ve burada 5 şampiyonluk, 3 ikincilik yaşamış Venus'ü final yolunda durdurabilecek tek isimdir.

Hiç yorum yok: