26 Haziran 2010 Cumartesi

Sen Neymişsin Hanescu?

Toplanın, olay var...

Marsel İlhan'ı 2. turda 4 sette geçerek, 3. turda Daniel Brands'in rakibi olan Victor Hanescu, maçını bugün oynadı. İki oyuncu da çok benzer stillere sahip olduğundan uzun, sıkı ve bol tie-break'li bir maç tahmin ediyordum. Maçın ilk 2.5 setini izleyemedim, diğer maçlarda takıldığımdan dolayı. Maçı açtığımda Hanescu, kazandığı 2 tiebreak ile 2-0 öndeydi. 3. sette de 4-3'te maçın ilk servis kırmasını gerçekleştirip, servislerini maç için atmaya başladı. Bu oyunda 3 maç puanı kaçıran Hanescu, rakibine verdiği ilk servis kırma puanında, servisini kırdırdı. Ardından gidilen tiebreak'te 1 maç puanı daha kaçıran Hanescu, seti kaybetti. 4. sette 4-3 öndeyken servisi 0'a karşı kıran Brands, seti 6-3 ile bitirdi. Brands, final setinin de ilk oyununda servis kırmayı başardı. 2-0'dan sonra 3 tane çift hatayı adeta bilerek yapan Hanescu, oyunu kaybetti ve maçı bıraktı.

Olay ne peki? Şu. Brands 2 set geriye düşüp, maç puanları kurtardıktan sonra setlerde durumu 2-1'e getirince, artık meşhur olan court 18'in desteğini arkasına aldı. Bundan biraz etkilenmiş görünen Hanescu, sakatlık molası falan alıp durumu biraz soğutmaya çalıştı ama yetmedi. 4. seti de kaybettikten sonra, maçtan sonra gelen bilgiye göre seyircilerden sarhoşun teki Hanescu'ya hakaret ediyor. Zaten seyircinin Brands'e olan desteğine tepkisi yüz ifadesinden belli olan Hanescu, bunla birlikte daha da sinirleniyor ve final setinde ilk servis kırmayı verdikten sonra 2. servis kırmayı bile bile vererek maçı bırakıyor. Maç sonrası da korttan çıkarken yapacağını yapıyor ve seyircilerden birine tükürüyor. Bu olay bir yaptırıma tabii tutulacak mı, bilemiyorum, ama çok sık rastlanan bir durum olmadığı kesin.

Genelde hep sakin bir görüntü veren Hanescu'nun bu kadar çirkefleşmesi de garip geldi. Hiç böyle bir şey bekleyemeceğiniz oyunculardan biridir. Orada ona hakaret eden seyircinin patavatsızlığı, o seyirciyi dışarı almayan güvenliğin iş bilmezliği ayrı. Ama profesyonel bir sporcunun başına bu tip şeyler çok geliyor ve bundan etkilenmemek kilit nokta. Ki, etkilenmiş bile olsan, buna tepkini "tükürerek" koymak, seni haklı durumdayken suçlu duruma sokar doğal olarak. O değil de, court 18 bu sene dramanın kralı yaptı...

Hiç yorum yok: