14 Mayıs 2010 Cuma

Madrid Tahminleri

Yari final heyecaninin basladigi su gunlerde yari final sonuclari ile ilgili tahminlerimi yazayim.

Oncelikle kolay olan kismi yazayim. Nadal Almagro ile karsilasacak ve finali gorecek. Cunku cok daha zorlu isimleri patir kutur devirdikten sonra Almagro'ya yenilse ayiplarlar Rafa'yi.

Federer ile ilgili tahminim icin ise once Federer'i bu siralar en fazla motive eden sey olan 1 numara olma ve puan durumunu aciklamam lazim. Kisaca soyle soyleyeyim, su noktadan sonra Federer'in Roland Garros'tan 1 numara olarak cikmasi icin o turnuvada final gormesi yeterli. Haliyle Federer Madrid'de yari finalde kaybedecek.

"Ne ilgisi var?" diyeceksiniz. Ilgisi var, cunku Federer'in Madrid'de muhtemelen cok yorucu gececek olan bir Nadal macini goze almasi icin buna karsilik mantikli bir getirisinin olmasi lazim. Dusundugum zaman boyle bir efor sarfetmesi icin yeterli sebebin olmadigini goruyorum. Gecen yil bu donemde kanitlamasi gereken bir seyler vardi, ayrica Nadal da bugunku gibi degildi. Gecen yil Rafa'nin yari finaldeki rakibi Djokovic idi ve finale zaten ufleseniz yikilacak bir durumda gelmisti 4 saati gecen mactan sonra. Bu yil boyle olmaz. Nadal Barcelona'yi pas gecerek kendini korudu, bu turnuvada cok uzayan maclar oynamadi, ayrica yari finaldeki rakibi de gecen yila nazaran cok daha kolay. Nadal final gordugu taktirde 2 numaraya yukselecek ve Roland Garros'a 2 nolu seribasi olarak gidecek. Haliyle Federer ile finale kadar karsilasmayacak. Federer'i finalden once eleyecek seviyede bir oyuncu ise su an yok zaten. O nedenle Federer'in kendisini Madrid'de yormasina degecek bir durum olmadigini dusunuyorum.

Tahminim, eger Nadal Almagro macini kazanirsa, Federer'in yari final macinda vites kucultup kendi koruma yoluna gidecegidir. Daha yari finaldeki rakibini bilmiyorum bile, mac bitmedi cunku ama onemli de degil zaten. Federer eger bu yil topraktaki bir turnuvada Nadal'i yenmek icin efor sarfedecekse bunun yeri Roland Garros olur diye dusunuyorum. Gerci Federer'in Madrid'de Nadal'i yenme olasiligi zemin nedeni ile daha yuksek ama yense bile cok efor sarfetmesi gerekecektir. Her ne kadar "sakatlanmayan adam" olarak bilinse de arada sirtindan, dizlerinden ve bileginden ufak tefek sorunlar yasayan Federer, 2000 puanini korumaya calisacagi Roland Garros'a olabilecek en iyi durumda gitmek isteyecektir.

"1 numara yarisinda son durum ne peki?" diye soracak olursaniz da kisaca sunu soyleyebilirim; 250 puanlik Halle ve Queens turnuvalarini hesaba katmazsak, Nadal Madrid ve Roland Garros'u kazanip, Wimbledon'da da final gorurse tekrar 1 numara oluyor. Federer'in Wimbledon sonrasina kadar surekli olarak puan koruma durumunda olmasi isini oldukca zorlastiriyor.

Hiç yorum yok: