9 Mayıs 2010 Pazar

Madrid Masters Kurası - Kadınlar

Kirpi, erkekler kurasını yazmış; ben de kadınlar kurasını değerlendireyim. Gerçi kadınlar ana tabloda maçlar dün başladı ama çok fazla maç oynanmadığı için sorun değil. Bu arada bir turnuvanın ana tablo maçlarının cumartesi gününden başlaması da ilginç tabii.

Roma'da yarı final oynadığı için ilk turu bye geçen 1 numaralı seribaşı Serena Williams'ın buradaki kurası gayet iyi. 2. turda Dushevina, 3. turda Petrova ve çeyrekte Sharapova, Dementieva ve Safarova muhtemel rakipleri. Sakatlık dönüşü sonrası ilk turnuvası olacak Sharapova'nın, ismi geçmişken belirtelim. İlk turda Safarova ile oynayacak ki, kendisi geçen haftada Roma'da gayet iyi iş çıkardı. Zor bir ilk tur maçı Masha'yı bekliyor diyebiliriz. Ben bu çeyrekten, konsantre olup maçları düzgün bir şekilde oynadığı takdirde Serena'nın geleceğini düşünüyorum.

Serena'nın yarısındaki diğer çeyreğin en yüksek numaralı seribaşı Dinara Safina. Çok zorlu ve tahmin edilmesi kolay olmayan bir çeyrek açıkçası. Safina, ilk maçını elemelerden gelen bir oyuncuya karşı oynadıktan sonra, 2. turda büyük bir ihtimalle Justine Henin ile oynayacak. Safina'nın geri dönüş sonrası pek iyi durumda olmadığını biliyoruz; Henin de toprak kortta açılışı Stuttgart'ı kazanarak yapmıştı. Olası bir karşılaşmada Henin favori olacaktır. Bu çeyrekte Petkovic ve Errani maçı oynandı dün. Çekişmeli geçen maçı 3 sette Alman kızı kazandı. Onun rakibi Pennetta-Cirstea galibi olacak 2. turda. Çeyreğin alt tarafında ise 7 numaralı seribaşı Jelena Jankovic. İlk turu bye geçiyor Roma'daki yarı finali sebebiyle. Ve, 2. turda da Roma'daki yarı finali sebebiyle bye geçen Ana Ivanovic ile oynuyor. Kura şanssızlığı nedir? sorusunun cevabı olsa gerek bu Ivanovic için. Marion Bartoli, bu çeyrekteki diğer bir seribaşı isim. İlk turda genç Hercog'u bir set geriden gelerek yenmeyi başardı Fransız.

Alt tarafta 2 numaralı seribaşı Wozniacki'nin kurası güzel gibi gibi. 3. turda Na Li ile oynayabilir. Çinli oyuncu Wozniacki'nin belalısı ama eğer Danimarkalı normaline geri dönerse Na Li'yi bu kez yenebilir. Çeyreğin üst tarafında son Roland Garros şampiyonu düşüşüne devam etti. Dün oynadığı ilk tur maçında Sharar Peer'e mağlup oldu Kuznetsova. Tabii, 5 numaralı seribaşının Peer gibi bir oyuncuyu ilk turda çekmesi de büyük şanssızlık. 3 sete uzayan maçın son setinde gelen bagel ayrıca endişe yaratıyor. Roland Garros sonrası ilk 10, hatta 15'in dışına çıkabilir Kuznetsova bu gidişle. Bu çeyrekte bir de Azarenka var, unutmayalım.

4 numaralı seribaşı Venus Williams, ilk turu elemelerden gelen bir oyuncuyla geçtikten sonra 2. turda, ilk turda Oudin'i 2 sette deviren Zvonareva ile oynayacak. Onu geçerse muhtemel 3. tur rakipleri daha kolay. Çeyreğin üst tarafı ise, alt tarafına nazaran daha çekişmeli ve dengeli. 8 numaralı seribaşı Stosur, ilk turda Dulko ile oynuyor. Kazanan, dün Roma'da şampiyonluk kapan Martinez Sanchez ile oynayacak. İspanyol, ilk turu doğal olarak bye geçiyor. Bu çeyrekteki diğer bir eşleşme de biraz önce sonuçlanan maçta Aga Radwanska, Maria Kirilenko'yu 6-2 6-2'lik setlerle geçti...

Serena, Henin, Wozniacki ve Zvonareva benim yarı final adaylarım. 4'te 0 çekersem aramayınız...

Hiç yorum yok: