18 Nisan 2010 Pazar

Şampiyon Rafa!


Monte-Carlo Masters finalinde Fernando Verdasco ile karşılaşan Rafael Nadal, karşılaşmayı 6-0 6-1'le kazanıp 11 aylık susuzluğunu dindirdi. Bu şampiyonluk Nadal'ın 16. masters şampiyonluğu oldu ve bu başlık altında Roger Federer ile aynı sayıya geldi. Rekor, 17 şampiyonlukla Andre Agassi'nin elinde. Öyle görülüyor ki, Nadal bu rekorun yeni sahibi olacak kısa bir zaman içerisinde. Verdasco açısından da gayet iyi bir haftaydı. Kendisi de, maç sonrası seremonide buna değindi. Davis Cup 2009 ve Avustralya Açık 2009'dan sonra kendisi için en iyi turnuva olduğunu söyledi. İspanyol'un ilk masters finali bu. Ayrıca, konuşmasının sonuna "Rafa, bir gün burada kazanmaktan bıkarsa, bir gün biz de kazanabiliriz belki" diye ekledi.

Skora bakılınca Nadal'ın ezdiği bir maç olarak görülebilir, ki zaten öyle de oldu biraz. Lakin bu Verdasco'nun kötü oynadığı anlamına kesinlikle gelmiyor. Özellikle 2. sette 2-3 tane oyun defalarca beraberliğe gitti ve Verdasco bunlardan sadece birini almayı başarabildi. Nadal, puanları istediği gibi oynarken, çok iyi vuruşlarla Verdasco'ya fazlaca basit hata yaptırdı. Tabii, yine forehand ve passing shot'lardaki harika winner yeteneklerini konuşturmaktan da geri kalmadı. Verdasco ise aldığı her puan için gerçekten büyük çaba göstermek zorunda kaldı. Nadal, yine kendi standartlarında basit hata yaptığı maçta, Verdasco'ya hiçbir puanı kolayca vermedi. Hatta Verdasco çok iyi oynadığı çok fazla puanı da kaybetti. Onun açısından tek teselli, maçın ve turnuvanın en güzel puanını kazanmış olması olabilir. Zaten o puanı aldıktan sonra - ki o puan 6-0 3-1'deydi - raketi bırakıp tanrıya şükretti kafasını yukarı kaldırarak.

Nadal, bu turnuvada top 10'dan bir oyuncuyla karşılaşmasa da bütün maçlarında çok iyi oynadı ve top 10'daki çoğu oyuncudan daha iyi toprak kortçuları devirmeyi başardı. Verdasco, Ferrer ve Ferrero gibi. 5 maçta sadece 14 oyun bıraktı ve 3 tane maçında sadece 1 oyun kaybetti. Set kaybetmedi ve bir sette en fazla verdiği oyun sayısı çeyrek finalde Ferrero'ya "4" oldu. Bugün karşısında Djokovic olsaydı da bundan farklı bir sonuç ortaya çıkacak gibi durmuyordu.

Bir sonraki durak Barcelona, Rafa için. Orada da en büyük favori. Burada 6 sene üst üste kazanmayı başardı, bugün kazandığı maçla. Ve, tenis tarihine geçti. Barcelona'da da aynı durum söz konusu. Orayı da son 5 yıldır kazanıyor ve form durumu gösteriyor ki, 6. şampiyonluk da hiç uzak değil.

Maçı kazandıktan sonra 11 ayın boşalmasıyla biraz gözyaşı döken toprak kortun gelmiş geçmiş en iyi oyuncusuna gidiyor tebrikler...

Hiç yorum yok: