2 Mart 2010 Salı

Biraz İstatistik

ATP bilgi ve istatistikleri gurusu Greg Sharko, ATP'nin resmi sitesine yazdığı yazıda güzel istatistikler çıkartmış. Sadece WTA'de 1 turnuvayla geçilen bu haftada yazacak pek bir şey bulamadığımdan, burada paylaşmak istedim o istatistikleri.

Roger Federer, Indian Wells ve Miami'yi aynı yılda kazanmayı başaran tek aktif tenisçi. Üstelik bunu 2005 ve 2006 yıllarında, üst üste yapma başarısını göstermiş. Andy Murray ve Novak Djokovic ise, bu iki turnuvada aynı yılda bir şampiyonluk ve bir final görebilen diğer aktif oyuncular. 1985'ten bu yana bu turnuvaları aynı yıl içerisinde kazanabilmiş diğer isimler; Andre Agassi, Marcelo Rios, Pete Sampras, Michael Chang, Jim Courier.

Şu anda dünyanın 3 ve 4 numaralı çiftler oyuncuları olan Bryan kardeşler, geçtiğimiz hafta Delray Beach'te zafere ulaşırken, çift olarak kariyerlerinde 600. galibiyetlerini alarak büyük bir işe imza koydular. Aktif oyuncular arasında çiftlerde en az 500 maç kazanmış oyuncular; Daniel Nestor, Mark Knowles, Mike Bryan, Bob Bryan, Mahesh Bhupathi, Martin Damm ve Leander Paes.

2010 sezonunun ilk 2 ayı geride kalırken en çok maç kazanan oyuncu 17 rakamıyla Hırvat Marin Cilic. 2. sırada 15 galibiyetle Andy Roddick, 3. sırada ise 14 galibiyetle İspanyol Juan Carlos Ferrero bulunuyor.

Santiago, Costa do Sauipe, Buenos Aires ve Acapulco turnuvalarından oluşan 1 aylık Latin Amerika toprak kort sezonunda Ferrero 14-1'lik maç kazanma/kaybetme oranına ulaşırken, bu alanda da rekoru ele aldı. Santiago'ya katılmayan Ferrero, Costa do Sauipe ve Buenos Aires'i üst üste kazanırken, Acapulco'da da final oynama başarısını gösterdi. 2001'den yana bu 4 turnuva bu tertip içerisinde düzenleniyor ve o tarihten bu yana bu 4 turnuvadan 2 şampiyonluk artı 1 final çıkartan başka tenisçi yok. 2001'de Gustavo Kuerten, 2005'te Gaston Gaudio, 2008'de Nicolas Almagro ve 2009'da Tommy Robredo bu 4 turnuvalık mini toprak kort sezonundan 2 şampiyonluk çıkartmayı başarmışlar.

Hiç yorum yok: