5 Mart 2010 Cuma

Davis Cup İlk Tur Maçları

İspanya-İsviçre: İlk gün Wawrinka-Almagro ve Ferrer-Chiudinelli maçları var. Almagro, bu sene Avustralya Açık'ta iyi performans gösterdi; toprak kort oyunu da, sert kort oyunundan daha iyi ve bu seri, toprak kortta olacak. Ferrer, son 2 haftada üst üste 2 final oynadı ve birini kazanmayı başardı. İspanya'nın gerçekten çok geniş bir kadrosu var. Nadal, Verdasco, Ferrero gibi isimler yokken bile, böylesine iyi bir kadroyu çıkartıp masanın üstüne koyuyorlar. İsviçre'de Wawrinka elinden geleni yapmaya çalışacaktır tabii ama İspanya'nın kazanmasını engelleyebileceğini düşünmüyorum.

Tahmin: 4. maçta İspanya

Fransa-Almanya: Serinin salon sert kortta oynanacak olması önemli avantaj Fransızlar için. Fransa'nın kadrosu da son derece iyi durumda. Tsonga ve Monfils zaten üst seviye oyuncular. Takımı tamamlayan Llodra ve Benneteau da 2 hafta önce salon sert kortta oynanan Marsilya turnuvasında final oynadılar karşılıklı ve çiftleri de birlikte kazandılar. Almanya'da Kohlschreiber'ın sağı solu hiç belli olmuyor. Monfils'in de bir sakatlık sıkıntısı bulunuyor ayrıca; tam performansını vermekte zorlanabilir. Ama Tsonga ve Benneteau/Llodra çiftinin Almanya'ya izin vermeyeceğini düşünüyorum kendi evlerinde.

Tahmin: 4. maçta Fransa

Rusya-Hindistan: Rusya'da Nikolay Davydenko dün akşam kadrodan çıkartıldı; yerine Andreev kadroya dahil edildi. Hindistan'ın tekler kadrosu Devvarman ve Bopanna'dan oluşuyor. Bu ikisinin Youzhny ve Andreev'e karşı maç kazanması gerçekten çok çok zor. Çiftlerde Leander/Paes galibiyet getirecektir Hintlilere.

Tahmin: 4. maçta Rusya

İsveç-Arjantin: İsveç kadrosunun yıldızı Robin Soderling tabii. Onu, eski toprak Joachim Johansson destekleyecek. Arjantin'de önemli eksiklikler olduğunu söylemiştik Del Potro, Monaco, Nalbandian gibi. Ancak dün akşam gelen haberlere göre - ki resimler de düştü zaten - Nalbandian, İsveç'e geldi oynamak için. Bugünkü maç programında gözükmüyor ama Arjantin son güne 3-0 geride girmezse mutlaka sahne alacağını düşünüyorum Soderling'e karşı. Çiftlerde Mayer/Zeballos çiftiyle Arjantin'i favori olarak görüyorum. Salon sert kortta Soderling, her ne kadar son zamanlarda çok yoğun tempoda mücadele vermiş olsa da, maç bırakmaz bence Zeballos, Mayer, Schwank gibi isimlere. Tabii, sakatlıktan arınmış bir Nalbandian ile pazar günü oynamak durumunda kalırsa, o zaman işler değişebilir. Bu seri, bence ilk turun en çekişmeli serisi olacak ve Johansson'un çıkaracağı sürpriz bir galibiyetle seriyi İsveç tarafına çekeceğini öngörüyorum.

Tahmin: 5. maçta İsveç

Hırvatistan-Ekvador: Salon sert kortta Karlovic ve Cilic, Lapentti kardeşlere maç bırakmaz. Ekvador, Dodig/Veic ikilisine karşı çiftler maçını kazansa bile son güne son derece yıpranmış şekilde çıkacak; zira Ekvador'da diğer iki oyuncunun oynaması beklenmiyor. Hırvatistan, çiftler maçını kaybedebilir dediğim gibi ama seriyi çok zorlanmadan kazanırlar.

Tahmin: 3. maçta Hırvatistan

Sırbistan-ABD: Bu seri de, güzel tenis ve çekişme vadeden serilerden biri. ABD kadrosu her ne kadar toprağa uygun olmasa da, Davis Kupası'nın havası her zaman farklı oluyor ve bu bir etki yaratacaktır şüphesiz. İlk gün Djokovic ile Querrey'nin oynayacağı maç belirleyici olacak diye düşünüyorum. Çiftlerde Bryan kardeşler favori bence, her ne kadar Sırbistan'da dünyanın 1 numarası Nenad Zimonjic bulunsa da. ABD'nin büyük servisçileri toprakta ne kadar iyi oynayacak, bu serinin belirleyici noktası bu...

Tahmin: 5. maçta Sırbistan

Belçika-Çek Cumhuriyeti: Belçika takımı formsuz oyunculardan oluşuyor. Rochus kardeşler, Malisse ve Darcis... Çek Cumhuriyeti, geçen senenin finalisti ve geçen seneki kadrolarını aynı şekilde koruyorlar. Maçların Belçika'da olacak olması bir avantaj olacak tabii Belçikalılar adına. Stepanek bu sene çok formsuz ama takımın diğer tekler silahı Berdych, hiç fena sayılmaz. Çiftlerde de Lukas Dlouhy gibi bir kozları var. Rahat bir eşleşme olmayacaktır Çekler için, ama yine de bir şekilde kazanacaklardır diye düşünüyorum.

Tahmin: 4. maçta Çek Cumhuriyeti

Şili-İsrail: Şili'de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan üzücü depremden sonra, bu serinin akıbeti belli değildi. Önce seri daha ileri bir tarihe ertelendi dendi, ama bu ertelenen tarih pek uzak olmadı. Diğer 7 seri bugün başlayacak iken, bu seri de sadece 1 gün sonra, cumartesi başlayacak. Şili'de Gonzalez ve Massu; İsrail'de Sela ve Levy. Toprak kortta Gonzalez'in maç bırakacağını sanmıyorum. Çiftlerde Erlich/Ram ikilisi sebebiyle, favorim İsrail. Şili'nin diğer oyuncusu Nicolas Massu, aslında Sela ve Levy'e karşı toprakta en azından 1 galibiyet çıkaracak kapasiteye sahip; ama o da geçen seneden bu yana berbat bir form düzeyinde seyrediyor. Yaşlılığın etkileri olsa gerek... Ama öte yandan Sela ve Levy de çok iyi oyuncular değiller ve istikrarsızlıklarıyla tanınıyorlar. Geçen sene Davis Cup'ta önemli sürprizlere imza atmışlardı; ama bu kez zor gibi...

Tahmin: 5. maçta Şili

Hiç yorum yok: