3 Mart 2010 Çarşamba

Kısa Bir Kim Röportajı

Kim Clijsters, geçtiğimiz hafta sonu Madison Square Garden'da düzenlenen 1.2 milyon dolar ödüllü hazırlık turnuvasında raket sallamıştı. İlk maçında Svetlana Kuznetsova'yı yenen Clijsters, final maçında Venus Williams'a mağlup oldu. Tabii, hepsinden önemlisi 300 bin doları cebe indirdi. Bu turnuva sırasında tennis.com yazarı Bill Gray, Clijsters'ı yakalamış ve ufak bir röportaj yapmış, daha çok Kim'in özel yaşamına dönük olarak...

- Ne zamandır New Jersey'da yaşıyorsun?

- 2009 Amerika Açık'tan önce geldim. Kızım Jada'nın farklı dünyalardan akrabaları olduğunu bilmesi gerektiği hissine kapıldık (Kim Clijsters'ın eşi olan Brian Lynch New Jersey'li ve New Jersey'da yaşıyor normalde). Ve, birlikte New Jersey'nin güneyinden ilk evimizi - 3 banyolu, geniş bahçeli - aldık. Brian'ın zaten burada çok güzel bir evi var. Güzel, çünkü Jersey plajlarına çok yakın. Fakat, o evin bahçesi gerçekten çok küçük. Sonuçta, Jada'nın oynayabilmesi için başka bir yerden daha büyük bahçeli bir evi tercih ettik.

- New Jersey, senin yeni evin olacak diyebilir miyiz?

- Şimdilik evet. Birkaç hafta daha buradayım. Avrupa'daki turnuvalar için hala ev olarak Belçika'yı kullanıyorum, kullanacağım. Ama, buraya da sert kort sezonu için, yılın belli kesimlerinde döneceğim elbette. Mart'ta Miami için, Ağustos'ta Cincinnati için ve tabii Eylül'de Amerika Açık için...

- Jada'ya, senin Amerika Açık zaferinden sonra tasarlanan Kim Clijsters barbi oyuncağından alındı mı doğum gününde? (27 Şubat Jada'nın doğum günüydü)

- Hayır, zaten vardı. Ama annem ona sıradan bir barbie oyuncağı aldı doğum gününde. Brian ve ben de ona resim yapması, boyaması için bir şeyler aldık. Zira şimdiden yaratıcı olmaya başladı.

- Senin için tasarlanmış bir barbie oyuncağı mı (ki zaten bu yapıldı), yoksa bu yıl Laureus Spor Ödülleri'nde "yılın geri dönüşü" ödülünü kazanmak mı? (bu dalda Lance Armstrong ve Brett Favre de yarışıyor)

- Gerçekten, karar vermek çok zor. Laureus, spor ödüllerinin oscarı gibi... Ama, bir tercih yapmam gerekirse barbiyi seçerdim, çünkü Jada şimdi onlarla oynuyor ve büyüdüğünde bunun ne kadar özel bir şey olduğunu anlayabilecek.

- Amerika Açık zaferinden sonra ailelere yönelik ürünlerden sana bir sponsorluk benzeri teklif geldi mi? Mesela Volvo ürünü için sen çok doğal ve uygun bir aday olarak görünüyorsun.

- 2009 Amerika Açık zaferinden sonra sponsorların ilgisi, 2005'teki Amerika Açık şampiyonluğum sonrasından daha fazlaydı. Ama aileye yönelik şeyler değildi bunlar. Volvo veya başka biri değildi... En azından bizim bir iletişimimiz olmadı onlarla.

- Serena'nın MSG'deki hazırlık turnuvasından sakatlığı sebebiyle çekilmesi hakkında ne düşünüyorsun?
- Üzücü. Onunla yardım için yaptığımız harika maçlar vardı. Onu çok seviyorum. Çok eğlenceli bir kız...

5 dakikada bunlar çıkmış sadece. Olsun, hiç fena sayılmaz...

Hiç yorum yok: