2 Mart 2010 Salı

Tommy Haas 6 Ay Yok

Erkekler tenisinin her zaman en önemli renk ve yeteneklerinden biri olan Alman Tommy Haas'ın sakatlık haberi düştü son dakika olarak Alman haber ajanslarına. Kalçasından önemli bir problemi bulunan Haas, gireceği ameliyatın ardından 6 ay kortlardan uzak kalacak, ki bu da Roland Garros ve Wimbledon'ı kaçırması anlamına geliyor. Amerika Açık'a yetişmesi bile şüpheli.

Birkaç hafta önce burada Nalbandian acaba bitiyor mu diyorduk; o Nalbandian sakatlığı atlattı ve Indian Wells ile Miami'de wild-card sayesinde mücadele edecek. Bu sefer aynı şeyi Tommy Haas için düşünüyorum. 32 tenis için zaten fazla olan bir yaş, üstüne bu 6 aylık aradan sonra, zaten geçen yıl Wimbledon'dan bu yana formu giderek düşen Haas için gelecek çok parlak değil. 2012 Londra'ya kadar oynamasını umuyorum en azından...

1 yorum:

kirpi dedi ki...

Nalbandian'in son sakatligi zaten onemli degildi. Uzun sureli sakatliklar sonrasinda boyle ufak artci sakatliklarin olmasi normal bile karsilaniyor. Bir de Indian Wells Nalbandian'in sakatlik sonrasi ikinci turnuvasi olacak, 8 turnuvaya kadar protected ranking kullanma hakki olduguna gore neredeyse Roland Garros'a kadar ana tablo problemi olmaz.

Haas'a uzuldum. Son zamanlarda iyi degildi ama merak ediyordum sorununu. 6 ay cok uzun ama donebilir bence. Tek avantaji Kimiko Date'deki gibi verdigi aralar nedeni ile genel olarak vucudunun fazla yipranmis olmamasi. Haas sakatlik harici nedenlerden de ara vermisti cunku.