8 Ocak 2016 Cuma

Safarova Avustralya Açık'ta Yok

Dünkü yazıda Avustralya Açık'ın kadınlar tarafında ne kadar eksik ve renksiz geçebileceğinden bahsetmiştik. Geçen yıl Fransa Açık'ta oynadığı finalden sonra istikrarlı bir şekilde korta bile çıkamayan Lucie Safarova'dan kötü haber çok gecikmeden geldi.

Kötü haber dediğimi de turnuvadan çekilmesi sanmayın. Öyle olsa neyse ama ciddi olma ihtimali olan bir hastalık sebebiyle çekilmiş. Hastalığına "Akut Romatizmal Ateş" deniyor. Genelde 5-15 yaş arası çocuklarda görülmesine rağmen istisnai şekilde Safarova'yı bulmuş bu hastalık. Hastalığın ne olduğuna dair çok teknik terim olduğu için bulduğum en derli toplu bir kaynaktan copy/paste usulüyle özet geçiyorum:

"Akut romatizmal ateş (ARA) sıklıkla eklemleri ve kalbi, daha az sıklıkla merkezi sinir sistemi, deri ve derialtı dokusunu tutan sistemik bir hastalıktır. Dünyanın her yerinde görülen bu hastalık özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çocukluk çağındaki edinsel kalp hastalığının en sık nedeni olarak insan sağlığını tehdit etmektedir."

Hiç yorum yok: