20 Ocak 2013 Pazar

AO: İlk Hafta Sonrası

Kadınlardan başlayalım. Serena, Sharapova, Radwanska ve Li yollarına rahatça devam ediyorlar. Radwanska-Li eşleşmesi potansiyel vadediyor. Tablonun o tarafındaki diğer eşleşme de Sharapova-Makarova şeklinde oldu. Buradan Sharapova gelir gibi görünüyor şu an itibarı ile. Ama açıkçası Radwanska tarafında beklediğimden eğleceli bir çeyrek final olacak gibi görünüyor. 4. turlar tamamlanmadığından diğer tarafınçeyrek final eşleşmeleri belli olmadı. Azareka Hampton maçında sarsıldı biraz. Ancak Vesnina'yı eler. Kuznetsova da bence Wozniacki'den biraz daha şanslı çeyrek final için; sakatlıktan iyi dönmüş görünüyor. Diğer tarafta da Stephens ve Serena eşleşmesi çıkacak gibi.

Erkeklerde Del Potro sürprizi yaşandı. Bunun haricinde önemli eksik yok; Murray'in zor görünen çeyreği iyice açılırken, Djokovic beklemediğimiz kadar zorlandı bugün Wawrinka karşısında. 5 saate dayanan maçlar gördük son iki günde. Bunlardan Simon-Monfils maçı kötüydü ve galibi olan Simon'un hiç şansı yok bence. Djokovic'in şansı ise tabi ki devam ediyor ama finale gitse bile epeyce yıpranmış olacaktır. Anderson bugün potansiyelini iyi kullanıp fazla basit hata yapmasa Berdych de yorulmuş olabilirdi; ancak şu anki durum Berdych-Djokovic eşleşmesini daha ilginç yaptı. Almagro da oldukça iyi göründü bugün; tablonun by tarafındaki çeyrek eşleşmelerinin ikisi de izlenesi oldu. Tablonun diğer tarafındaki dördüncü tur maçlarından Raonic-Federer maçı tie-breakler için izlenebilir. Murray-Simon maçına bakmayın bile bence; gerilim için de diğer iki eşleşme olan Seppi-Chardy ve Tsonga-Gasquet maçlarına bakılabilir. Özellikle Fransızı Fransıza kırdıracak olan diğer maçta da bir 5. set çıkabilir.

5 yorum:

hebe dedi ki...

Bu slamı federer, djokovic, murray dışıdna biri kazanacak gibime geliyor en başından beri.. ki bugunkü djoker maçından sonra berdych avantajlı duruma geldi gibi baya..

kirpi dedi ki...

Zaten ilk 4 dışından biri kazanırsa tablonun o tarafından gelir bence de.

sekoser dedi ki...

Murray almazsa Federer alacak bu kupayı bence. Bu arada Simon'a 6 oyun vermez bana göre.

Adsız dedi ki...

Wawrinka challenge hakkini kullansaydi mac buyuk ihtimalle onundu. Ama Nole elenirse kalanlardan kimse sampiyon olamaz o taraftan tabii alt taraftan Federer ve Murray gelmezse bilemem ama bu da cok cok dusuk bi ihtimal. Tablonun ust tarafindaki oyunculardan Nole ve Ferru disindakiler istikrarli degil, bugun Wawrinka kazansa dahi mutlu sona ulasamayacakti. Berdych desen ona keza.Ferru diger istikrarli isim dedim ama finalde karsisina Federer gelirse istikrarini bozmaz 3 sette kaybeder :)) Kisacasi sampiyon top 3'den baskasi olamaz gibime geliyor.

kirpi dedi ki...

Bence Berdych'in final şansı var, ama şampiyonluk şansı yok. Aynısı Ferrer için de geçerli. Alt taraftaki yarının galibi alır, ama o olmazsa, daha doğrusu sürpriz aday çıkacaksa bu Berdych veya Ferru (ay inşallah) olabilir.