19 Mayıs 2012 Cumartesi

Roma: İlk Finalist Rafa

Ferrer-Nadal maçı tam da Barcelona finali gibi başladı.

İlk sete Ferrer müthiş başladı, servis de kırdı. Ama anında geri kırdırdı. Yine de tie-break oyununa kadar istifini bozmadı. Hatta tie-break oyununda bir ara skor 6-6 (6-6) ve sette alınan puanlar da 48-48 oldu. Sonraki iki puanı Rafa aldı. İlk set 85 dakika sürdü.

Sonra ikinci set başladı. Rafa zorlanarak da olsa tutundu. Ve Barcelona'da olmasını beklediğim ama olmayan, burada ise olmasını beklemediğim ve olan şey; Ferrer bir oyun daha alamadı maçın sonuna kadar. Aslında tamamen bıraktı da denemez. Her üç servis oyununda da 0-40'ı gördük; ilkinde hemen kırdırdı, ikincide avantajı bile elde etti, üçüncüde 30-40'ı buldu ama malesef hep kırdırdı Ferrer. Barcelona'daki göz yaşlarından sonra ilk seti aynı çaba sonrasında kaybedince inancı da azalıyor demek ki. Bilinçli olarak inanmamazlık etmese de bilinçaltı yarı yolda bırakıyor Ferrer'i.

Nadal bugün çok iyi servis atamadı. Ritmini de çoğu zaman bulamadı, bolca basit hata yaptı ilk sette (20). Finalde bunu tolere edemez. İkinci kez Ferrer'den zor şer set aldığı bir maça tanık oluyoruz; Ferrer mi oyunu ile Nadal'ı tıkıyor, yoksa finale doğru artık pili mi bitiyor Nadal'ın, bunu yarın göreceğiz.

Nadal'a 2 numara için artık şampiyonluk gerekiyor, zira Federer yarı finalde. Ama 2 numara da olsa 3 numara da olsa Roland Garros bu yıl eğlenceli geçecek...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Maclari cok izleyemedim. Nadal'in Berdych maci ozetlerine bakmis ve gozlerime inanamamis biri olarak ( dehset oynamis Rafa ) Ferru macinda neden ayarlarinin bozuldugunu anlayamadim dogrusu. Boyle oynarsa yarin isi zor.
Djokovic - Federer macini 2. set 5-4'te actigim icin cok saglikli yorum yapamam herhalde. Ama izledigim anlarda Djokovic sanirim sezonun en iyi toprak performansini gosterdi, pek agresifti.
Yalniz mac bitiminde kortun ortasinda neden honkurdu anlayamadim. Dualarimiz Rafa icin, Vamos !
Bu arada Bayern salakligina doymasin ya cok uzuldum :(

Adsız dedi ki...

Bu arada benden Djokovic'e nacizane bi tavsiye, RG'yi kazanma sansini arttirmak istiyorsa yarin kaybetmeli. King of Clay'le RG finali yerine RG yari finalinde karsilasma riskini almak istiyorsa kendisi bilir :)

sputnik dedi ki...

e toteme gore nadal mi aliyor simdi finali? noluyor? :P

kirpi dedi ki...

İkidir Ferrer maçlarında böyle oluyor. Hatta aslında pek çok Ferrer maçı böyle yakın ve yavaş geçiyor o nedenle Ferrucuk yüzünden böyle olmuş olabilir bence. Yarın farklı bir motivasyonla çıkacak ama o ilk servis yüzdelerini düzeltmesi lazım.

Yarı finalde karşılaşmak için kaybetmeli de bu finalde kaybederse de Rafa acımaz :) Rafa RG finallerini rahat oynuyor, 2011'de mesela berbat başlamasına rağmen sete geri dönebilecek kadar da soğuk kanlıydı.

Totemi mavi toprak bozdu yaa.. Ama kırmızı toprak üzerinden gidersek, evet Rafa alıyor :)

kirpi dedi ki...

Bir de Ferrer çok "hızlı" oynuyor Rafa'ya karşı. Savunması da çok iyi. Djokovic maçından önce iyi hazırlık oldu bu.

Adsız dedi ki...

Final yarina kaldi. Nadal kazanirsa 2 numara olarak gidebilecek mi RG'ye cunku yarinki siralamaya puanlar eklenemeyecek ??

kirpi dedi ki...

Puanları eklemek için maçın bitmesi beklenecek. Yani yarınki maç yine önemli seri başları için.