27 Nisan 2012 Cuma

Toprakta Kayıp Düşenler

Hatırlarsınız geçen hafta Monte Carlo'da epeyce kayıp düşme vakası oldu. Elemelerdeki bir oyuncudan sonra önce Monaco sonra da Benneteau kortun aynı noktasında düştüler. Bu hafta da aylar süren sakatlıktan yeni dönmüş olan Petkovic Stuttgart'da kötü bir biçimde düştü.

Bu düşüşlerle ilgili bir ipucu geçen hafta Nadal'dan gelmişti. Nadal basın toplantısında kortun hep aynı noktasında düşüldüğünü, o noktada zeminin düzgün olmadığını, bir yükselti olduğunu söylemişti. Normalde tenisçiler toprakta kayarak hareket ettiklerinden, yana doğru kayarlarken bir çıkıntıya takıldıklarında bilekleri dönüyor. Nadal'ın bu tespitinden sonra merkez kortta sandalye aralarında bakım-onarım çalışmaları yapıldı geri kalan maçlarda. Nadal ise iki bileğini de sıkıca sardırıp o korta çıktığını söylüyordu.

Normalde toprak zeminde bu kadar düşme yaşanmazdı diye hatırlıyorum. Zemine gösterilen bir özensizlik söz konusu gibi. Düşmelere alışık olduğumuz zemin çim aslında ama orada da kayma hareketi zaten oyuncunun kontrolünde olmadığından genelde hareketi tamamlayıp popo üstü düşer tenisçiler; ki bu bilek dönmesi kadar zarar vermez.

Hiç yorum yok: