13 Ağustos 2011 Cumartesi

Rogers Cup: Insert Coin

Adam yenilmek bilmiyor. Çok yoğun geçen 6 ayın ardından tatiller yapıldı ve özellikle "consider" diye tabir ettiğimiz top 4 oyuncularının biraz ham olmasını bekliyorduk Kanada'da. Nadal, Federer ve Murray çeyrek finale dahi gelemeden elendiğine göre pek yanılmış sayılmayız. Aslında Djokovic de Davydenko ve Cilic maçlarında çok iyi tenis oynamamıştı. Özellikle Davydenko maçında uzun süreden sonra ilk kez bu kadar kötü göründü ama Nadal, Federer ve Murray'den farkı kazanma alışkanlığı ve özgüven fazlasıydı.

Bu gece oynanan çeyrek final maçındaysa yine bu sezon o alıştığımız duvar misali tenisini korta yansıttı. Çekişmeli geçen ilk 3 oyunun ardından vitesi arttıran Djokovic, ikinci sette Monfils'in işi iyice şaklabanlığa vurmasıyla genel sezon gidişatını özetleyen bir galibiyete daha imzasını attı 6-2/6-1'lik skorla. Maçtan sonra yapılan röportajda da bu turnuvada oynadığı en iyi maç olduğunu söyledi ve rahat, kendinden emin gözüküyordu.

Günün diğer maçlarını izleyemediğim için bir şey diyemiyorum. Almagro-Tsonga maçının son oyununu gördüm sadece. Tsonga servis kırma puanlarıyla karşılaşmasına rağmen servisine tutunarak maçı 2 sette çok zorlanmadan kazanmayı bildi. Yarı finalde beklediğimiz eşleşmeyi mundar etmemiş oldu böylece. Öbür yanda Fish ile Tipsarevic oynayacakken, Tsonga-Djokovic eşleşmesi iki oyuncu için de biraz haksızlık gibi duruyor. Hadi oradan Djokovic'in neyine haksızlık, adam bütün sene milyon tane turnuva kazandı derseniz boynumu eğerim. Tsonga için kötü kura olduğuna kimse karşı çıkamaz ama. Şu oynadığı tenisle tablonun diğer tarafından çok rahat finale yürürdü. Yine de ufak bir şansı olacak ama bugün Monfils maçında vitesi yükselten Djokovic'in yarı final aşamasından sonra tekrar ilk maçtaki tenisine dönmesini beklemiyorum.

Kadınlarda ise sürprizler kesilmiş. Bunları da izleyemedim. Voskoboeva ve Vinci ikişer sette kaybettikleri maçlarla buraya kadar dediler. Formunu Amerika Açık'a doğru giderek yükselten Radwanska ise Petkovic'e geçen haftaki Carlsbad'ın rövanşını vermedi. Serena ise dünkü gibi Safarova karşısında da 1-0 geriden gelerek kazandı.

Stosur-Radwanska ve Azarenka-Serena eşleşmeleri var. Erkekler tenisini kadınlar tenisine göre çok daha beğenen biri olarak bu iki maçı da izlemeyi Fish-Tipsarevic maçını izlemeye tercih edeceğimi söyleyebilirim. Ha, dışarıda olacağımdan hiçbirini izleyemeyeceğim, orası ayrı mesele. Radwanska ve Azarenka bence favoriler burada. İkisi de buraya kadar çok daha rahat geldiler rakiplerine göre. Özellikle Serena ikidir tekliyor, bu sefer Azarenka onu durdurabilir. Normalde bile grand slam dışında turnuva kazanamayan Serena 1 yıl aradan sonra gelip 2 tane önemli turnuvayı üst üste kazanırsa kapatıp gidelim zaten.

Hiç yorum yok: