12 Ağustos 2011 Cuma

Montreal ve Toronto'da Sürprizler

Bu sene erkeklerde Montreal, kadınlarda Toronto'da düzenlenen Rogers Cup'ta çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. 2. turdaki sürprizler bugün 3. tur maçlarıyla da devam etti ve turnuvanın hem erkekler hem kadınlar versiyonunda oldukla ilginç çeyrek final eşleşmeleri oluşmuş oldu.

Kadınlarda 1 ve 2 numaralı seribaşı isimler ilk maçlarında turnuvayı veda ettiler. 1 numaralı seribaşı Wozniacki 5-1 önde olduğu ikinci seti kaybetti Vinci'ye karşı. Clijsters ise ilk setini kazandığı maçtan ikinci setin başlarında sakatlığı sebebiyle çekilmek zorunda kaldı. Bartoli de daha sonra turnuvanın sürprizi haline gelecek olan elemelerden ana tabloya yükselen Kazak raket Galina Voskoboeva'ya mağlup oldu.

İşte o Voskoboeva, sürprizlerine Pennetta ve Sharapova'yı yenerek devam etti ve dünya 135 numarası olarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde rakibi buraya kadar çok rahat gelen Azarenka olacak. Rüyanın sona ermesi büyük ihtimal... Diğer sürpriz ikinci turda Wozniacki'yi eleyen Vinci oldu, ki kendisi ilk turda da Wickmayer'i yenmeyi başarmıştı. Bugün de 3. turda Ivanovic'i 2 sette devirmeyi başardı. Bu üç önemli oyuncuyu geçerken set bile kaybetmemesi önemli bir anekdot olarak göze çarpıyor. Çeyrek finalde rakibi Stosur. Bugün Li karşısında rahat kazanmasına rağmen çok iyi oynadığı da söylenemez. Vinci'nin şansı olacaktır.

Diğer çeyrek final eşleşmeleri Petkovic-Radwanska ve Serena-Safarova olarak oluştu. Petkovic-Radwanska geçen haftaki Carlsbad yarı finalinin rövanşını oynamış olacaklar böylece. Safarova da 9 yıllık sevgilisi Berdych'ten ayrıldıktan sonra fişek gibi maşallah. Aynı olumlu etki Berdych için de söz konusu ki sıra da tam ona geldi...

ATP'deki turnuvada sürprizler daha bir şaşırtıyor. WTA'ya zaten alışığız falan diyip geçiyoruz ama en son ne zaman bir masters turnuvasında 2, 3 ve 4 numaralı seribaşı oyuncular çeyrek finale gelemeden elenmiş? Bunu bilmiyorum ve bu saatte tek tek elle bunu keşfetmeye uğraşmak da zor geliyor. Ama şunu biliyorum ki 2 numaralı seribaşı Nadal, 2008 Roma'dan bu yana ilk kez bir masters turnuvasında ilk maçında kaybetti. Roma'da kaybettiği ilk maç da toprakta gayet iyi bir oyuncu olan Ferrero'ya karşıydı. Üstelik Nadal, Roma'ya turnuva kazanarak, nispeten yorgun gelmişti ve onun etkileri vardı üzerinde.

Murray ve Nadal ilk maçlarında yenildiler. Federer ise birkaç saat önce 3. tur maçında Wimbledon'da yenildiği Tsonga'ya bir kez daha yenildi. 3 sette kaybettiği maçta son sette 5-0 geriye düştü. Eğer bir servis daha kırdırsa sert kortlarda kariyerinin ilk "bagel"ini yemiş olacaktı. Set 6-1 bitti ve ucuz kurtuldu neyse ki.

Aynı tarafta olan Murray ve Nadal erken elenince meydan diğerlerine kaldı. Biraz önce Safarova üzerinden değindiğimiz Berdych ve Fish şu an burada öne çıkan isimler. Tablonun o tarafında Fish-Wawrinka ve Berdych-Tipsarevic eşleşmeleri oluştu. Ben açıkçası Gulbis'in Fish'i yenmesini bekliyordum. Yakın da geçti maç ama kazanamadı. Los Angeles finalinde 2 hafta önce mağlup etmeyi başarmıştı Gulbis, Fish'i. Onun da intikamını olmuş oldu böylece Mardy. Berdych'i hiç izlemedim ama görenler iyi oynuyor diyor. Fish ve Wawrinka yıpratıcı maçlar oynadılar ve bir yıpratıcı maç daha birbirlerine karşı oynamaları olağan. Dolayısıyla Berdych bu tarafta final için favorim. Çeyrek finale kalanlar arasında seribaşı olmayan tek isim Tipsarevic ise kariyerinin ilk masters yarı finalini arayacak, onu da unutmadan ekleyelim.

Tablonun sol tarafında ise bana göre turnuvanın gerçek finali oynanacak. Djokovic-Monfils ve Tsonga-Almagro eşleşmeleri oldu orada. Almagro, Gasquet'i ilk sette 5 set puanı çevirdiği maçta 2 setle geçti. Bugün Federer'e karşı izlediğim Tsonga'nın karşısında, hele bu hızlı kortlarda şans tanımıyorum İspanyol'a. Djokovic de Monfils'e karşı ağır favori tabii. Burada büyük bir sürpriz olmaz da Djokovic-Tsonga yarı finali olursa, işte o bahsettiğim turnuvanın benim için asıl finali olan o eşleşme ortaya çıkar. Tsonga dengesizin teki tabii. Finale gelip orada herhangi birine de kaybedebilir ama Djokovic'in önündeki tek ciddi engel Tsonga gibi gözüküyor...

6 yorum:

kirpi dedi ki...

Heh. Gulbis'in antrenörü mevzusunda hemen atlarsın "kirpi şöyle demişti" diye. Şimdi desene "kirpi Fish'in Gulbis'i eleyeceğini demişti de ben inanmamıştım" diye? Peeeh...

Adsız dedi ki...

Federerin Tsongaya elenmesi supriz olmaktan cikti.Hatta aldigi her yenilginin rovans macinda gene yenilmesi supriz degil artk:( Turnuvanin benim icin tek suprizi ATPnin icinde aslinda has bir WTA ruhu yattiginin gorulmesi.Tamam birinize tamam 2nize tamam ama hepinize noluyo ulan!:D
Yazmaya deger mi bilmiyorum ama kadinlar tarafi 10082932862.defa oturup aglanilmayi hakedecek bir hafta yasiyo.Dunya 135 numarasi once bartoliyi supurdu sonra Pennettayi ve en son sharapovayi file onunde maymun edip kazandi.Kvitova Wimbledonda goz kirpmisti millete ama oyle salakca yenildi ki ilk set 6-1i gordugumde sayilarin yanlis haneye yazildigindan neredeyse emindim ki 2.set garip olan tek sey Petranin 2 oyun almasiydi:P LI NA benim loser dedigim Stosura yenildi ki ben soylemimden degil o performansindan utansin:( Elde var Serena onunda fazla kosmak kafasinda fazla oksijen etkisi yaratti ama zor da olsa toparlanmasi iyi oldu.

kirpi dedi ki...

Serena küçük turnuvalara asılmazdı genelde ama açığı kapatması lazım. ATP bu sene iyice WTA tadı verdi bence de.

Russell dedi ki...

Haha, adam her hafta şampiyon mu olsun, başa baş oynadı işte yine. :) Fish zaten favoriydi, onun kazanacağını söylemek olay değil. :P

Emre dedi ki...

Djokovic'in ne zaman normale dönecek acaba ? :) - 10 turnuva 8 zafer ( Rogers Cup'a da alırsa 9 olcak. ) 51 galibiyet 1 mağlubiyet ... Herkes bişeyler söyledi. Toprak sezonu bitsin, çimde oynayamaz gider diye olmadı. Wimbledon'u kazandı - 1 aylık tatilden formda dönmesi çok zor - illlaki sekteye uğrar denildi. ( ki Nadal - Murray - Federer ilk 3 turda elenirken ) Nolee olduğu gibi yoluna devam ediyor. Sezonun bitmesine yaklaşık 5-6 turnuva kaldı.( Djokovic'in takvimine göre ) bu formunu sürdürüp Federer'in bir sezonda 12 turnuva kazanma rekorunu yok edebilr mi? - yeni sorumuz ve konusacagımız konu da bu olsun. Önümüzdeki 3 ay boyunca da yapacak mı? yapamayacak mı? diye bunu tartışıyor olalım. :)

Russell dedi ki...

Rogers Cup, Cincinnati ve US Open'dan 2 tanesini kazanacağını düşünüyorum. Rogers Cup'ı kazanmaya çok yakın zaten.

US Open sonrası kaç turnuva oynayacak, ona da bağlı. Geçen sene 2 tane 500'lük turnuva oynamıştı. Bu sene çok maç yaptı ve bana göre o turnuvalardan en az 1 tanesini düşürür takviminden çünkü Davis Cup da var bu sene daha oynayacağı. Sonuç olarak ben 11-13 arası bir şampiyonluk sayısıyla bitireceğini düşünüyorum. Rekoru kırma şansı ciddi şekilde var.